Ana SayfaGüncelGazeteciler Ersin Çaksu ve Harun Epli’ye hapis cezası

Gazeteciler Ersin Çaksu ve Harun Epli’ye hapis cezası

HABER MERKEZİ – Özgürlükçü Demokrasi gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ersin Çaksu ve gazetenin eski Yazıişleri Müdürü Harun Epli’ye 5 yıl 6 ay 20 gün ceza verildi.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ersin Çaksu ve gazetenin eski Yazıişleri Müdürü Harun Epli’nin yargılandığı davada karar açıklandı.

Çağlayan’da bulunan İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya yargılanan gazeteciler katılmazken, avukatları hazır bulundu.

İddia makamı mahkeme heyetine sunduğu iddianamesinde gazetecilerin “örgütün açıklamalarını yayımlamak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti ise duruşmayı 1.5 saat sonraya erteleyerek karar açıklayacağını belirtti. 1.5 saat sonra başlayan duruşmada, savcı bir kez daha iki gazetecinin cezalandırılmasını istedi.

Mütalanın üzerine Avukat Özcan Kılıç savunma yaptı.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Kararda, gazetecilerin her birine “örgüt açıklamalarını yayınlamaktan” 1 yıl 1 ay 10 gün, “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 2 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Adli kontrol hükümleri kapsamında cezalar 5 yıl denetim süresine çevrildi.

Previous post
PEN Başkanı'ndan dayanışma çağrısı: Türkiye’nin eleştirel sesleri susturmasına direnmeliyiz
Next post
'İddianame çöktü': Ceylanpınar'da polis cinayetleri davasındaki tahliyeler neye işaret?