Ana SayfaGüncelGözaltındaki gazeteciler için sosyal medya kampanyası: #30GünGözaltıİşkencedir

Gözaltındaki gazeteciler için sosyal medya kampanyası: #30GünGözaltıİşkencedir

HABER MERKEZİ – Ben Gazeteciyim İnisiyatifi, 9 gündür gözaltında tutulan ve haklarında 24 Ocak’a kadar gözaltı kararı bulunan 9 gazeteci için sosyal medyada “#30GünGözaltıİşkencedir” hastagi ile kampanya başlattı.

İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da 25 Aralık günü evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan OHAL KHK’sı ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik ve muhabiri Metin Yoksu, Diken yazarı Tunca Öğreten, ETHA Yazıişleri Müdürü Derya Okatan, Birgün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın 9 gündür gözaltında tutuluyor.

Gazeteciler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 24 Ocak’a kadar gözaltı kararı verildi.

Redhack’in yayınladığı maillerin haberini yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları belirtilen gazeteciler için Ben Gazeteciyim İnisiyatifi tarafından sosyal medyada saat 21.00’da “#30GünGözaltıİşkencedir” hastagi ile kampanya başlatıldı.

Açıklamada “OHAL KHK’si ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik ve muhabiri Metin Yoksu, Diken eski haber editörü Tunca Öğreten, ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan, Birgün gazetesinden Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde tutuluyor” ifadelerine yer veren inisiyatif, gazetecilerin 24 Ocak’ta savcılığa çıkartılacağı bilgisini hatırlattı.

Açıklamada, “Ben Gazeteciyim İnisiyatifi olarak arkadaşlarımızın kısa sürede savcılığa çıkartılmaları için konuyu gündeme getirmek amacıyla sosyal medya eylemi yapıyoruz” denilerek destek çağrısında bulunuldu.

 

Previous post
Katliam protestosunda gözaltına alınan 15 kişi serbest
Next post
ORTAKÖY KATLİAMI | Robert Fisk: Türkiye yalnız, Erdoğan tehlikeli bir yolda, sırada ne var?