Ana SayfaGüncel‘Hayır Diyen Kadınlar’dan kadın vekillere mektup

‘Hayır Diyen Kadınlar’dan kadın vekillere mektup

HABER MERKEZİ – Anayasa görüşmeleri sürerken sosyal medya üzerinden ‘Hayır Diyen Kadınlar’ olarak örgütlenen kadınlar meclisteki kadın vekillere, tüm kadınlar için ‘Hayır’ deme çağrısında bulunan bir mektup gönderdi.

TBMM’de Anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri devam ederken, sosyal medyadan ‘Hayır Diyen Kadınlar’ olarak örgütlenen kadınlar, #KadınlarHAYIRdiyor hashtagı açarak bu platformda neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini vurguladı.

Sosyal medyada görsellerle ‘Tek adam rejimine hayır’ diyerek paylaşımda bulunan kadınlar, Meclis’teki kadın vekillere mektup gönderdi.

Kampanyaya dair önemli çalışmalar yürüteceklerini belirten kadınların gönderdiği mektup şöyle:

Biz kadınlar, en temel haklarımız için yola çıktık, yüz yıldan fazladır mücadele ediyoruz. Yaşam hakkından eğitim hakkına, oy hakkından çalışma hakkına, aslında olması gereken her hak için dişimizle tırnağımızla mücadele ettik. El kondu. Geçmişte yolumuzu açan tüm kadınlardan devraldığımız umut ve mücadele geleneğiyle yeniden mücadele ettik, yeniden kazandık. Haklarımızdan, hak ettiklerimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Biz şimdi bu mektubu yazabiliyor, bize dayatılanlara HAYIR diyebiliyorsak, sizler o Meclis’te bizleri temsil edebiliyorsanız, kadınlar yüz yıldır özgürlük mücadelesinden vazgeçmediği içindir. Siz de vazgeçmeyin! Şimdi nice emekle kazandığımız haklarımızı kaybetme tehdidi ile karşı karşıyayız. OHAL ilan edilirken, uzatılırken, KHK’lerle onlarca yıllık emeğimize, kurumlarımıza el konurken, Başkanlık tartışılır, anayasa değiştirilirken yok sayılıyoruz. Emeğimiz, haklarımız, geleceğimiz yok ediliyor. Kadınların olmadığı, yok sayıldığı toplumlarda demokrasiden söz edilemez. Bizler herkesin kendini ifade edebildiği, katılabildiği demokratik bir ülkenin geleceğinde karar sahibi olmak için HAYIR diyoruz. Siz de kadınların yok sayıldığı bir Anayasaya HAYIR deyin.

“Başka bir yol var demek için yola çıktık”

Kimsenin cinsiyetinden ya da cinsel yöneliminden, inancından ya da inançsızlığından, kimliğinden ya da tercihinden dolayı kamusal alandan dışlanmadığı, baskıya şiddete, ayrımcılığa uğramadığı, yok sayılmadığı, kimsenin sesinin kısılmadığı, anayasa dışında bırakılmadığı, tüm canlılar ve doğayla uyum içinde, haklarımızla hak ettiğimiz gibi yaşayabileceğimiz bir Türkiye için siz de HAYIR deyin.

Torba yasalarla, OHAL’le, KHK’lerle, çalışma hakkımızın gasp edilmesine, “tek meslek” olarak anneliğin dayatılmasına, eğitim hakkımızın kısıtlanmasına, kadınların kamusal alanlardan dışlanmasına, evlere hapsedilmesine, yaşam alanlarımızın daraltılmasına, evden meclise kadar her alanda şiddetin meşrulaştırılmasına ortak olmayın! Biz başka bir yol var demek için yola çıktık, siz de bu yolda bizimle olun. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış, laiklik ve demokrasi için HAYIR deyin! Hakları, tercihleri, düşünce ve düşleriyle kadınlar varlar. Varlıkları, hakları, tercihleri ve düşüncelerini yok saymayın. Bizler bugün, yarın ve gelecekte bu topraklarda yaşayacak tüm kadınlar için HAYIR diyoruz. Siz de HAYIR deyin.”

Previous post
12 yaşındaki çocuğa cinsel istismara 25 yıl hapis istemi
Next post
Erdoğan'dan erken seçim açıklaması