Ana SayfaGüncelHDP, AKP’li belediyenin dağıttığı ‘kadını yok sayan’ kitabı sordu: Toplatılmayacak mı?

HDP, AKP’li belediyenin dağıttığı ‘kadını yok sayan’ kitabı sordu: Toplatılmayacak mı?

HABER MERKEZİ – AKP’li Şahinbey belediyesinin nikahlanan çiftlere dağıttığı ve içeriğinde “Bir hanımın mecbur kalmadıkça taksiyi tercih etmemesi en güzelidir” gibi ifadelerin bulunduğu kitap, Meclis’e taşındı. HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, Aile Bakanı’na ‘kadını yok sayan kitabın toplatılıp toplatılmayacağını’ sordu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Antep milletvekili Mahmut Toğrul, AKP’li belediyenin dağıttığı cinsiyet ayrımcılığı içeren kitabı Meclis’in gündemine taşıdı.

Toğrul’un Meclis’in gündemine getirdiği söz konusu ‘Kadın ve Aile İlmihali’ isimli kitapta, gazete ve televizyon gibi iletişim araçları ‘uyuşturucu’ olarak anılırken, futbol ve piyangonun ‘resmi uyuşturucu’ olduğundan bahsediliyordu.

Yine bu kitapta “Bir hanımın mecbur kalmadıkça taksiyi tercih etmemesi en güzelidir” gibi ifadeler bulunuyordu.

Yazarı Mehmet Paksu olan kitabın nikahlanan çiftlere dağıtıldığı ortaya çıkmıştı.

“Kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini meşrulaştırıyor”

HDP’li Mahmut Toğrul da verdiği önergede kitabın içeriğine atıfta bulunarak şu ifadelere yer verdi:

Geleneksel kadınlık rollerini ile meşrulaştırmaya çalışan belediye Bültenleri, toplumsal cinsiyet rolleri sürdürülerek, eğitimin en önemli unsuru olan ders kitaplarıyla, aile yaşamını kutsayan ve kadını yok sayan politikalarla kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri meşrulaştırmaktadır.

Kitabın toplatılıp toplatılmayacağını, kitabın dağıtımını yapanlar hakkında bir işlem yapılıp yapılmayacağını soran HDP’li Toğrul, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’dan şu sorulara yanıt istedi:

  • Bu materyallerin çıkmasına izin verilmesi siyasi iktidarın erkek egemen bakış açısı sonucunda eril ve saldırgan bir ortam yaratılması olarak düşünmekte misiniz?
  • AKP’li Gaziantep Şahinbey Belediyesinin kitabın dağıtılması ve eğitim materyali olarak halka dağıtılması talimatı kimler tarafından verilmiştir
  • Bu kitapların içeriği, söz ve söylem yoluyla cinsel taciz değil midir?
  • Gaziantep Şahinbey Belediyesi bu materyallerden kaç adet basmıştır? Bu kitaplara ne kadar ödenek ayırmıştır? Bu kitaplar kimler tarafından yayına sürülmüştür?
  AKP'li belediyenin dağıttığı kitapta 'dokunmak' yasak, evlilik olmadan bakışmak 'günah'
Previous post
ABD'den 'Astana' açıklaması: PYD masada olmalı
Next post
'Hocalarımızın yanındayız' diyen öğrenciler: Üniversite duvarlarına mecbur değiliz