Ana SayfaGüncelHDP Sözcüsü Ayhan Bilgen tutuklandı

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen tutuklandı

HABER MERKEZİ – Savcının itirazı üzerine hakkında tutuklama kararı çıkarılan HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Böylelikle tutuklu HDP’li vekillerin sayısı 12’ye çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine “yakalama” kararı çıkartılmıştı. Bunun üzerine Sulh Ceza Hakimliği, Beştaş ve Bilgen hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama karar vermişti.

Hakkında tutuklama kararı çıkarılan HDP  Sözcüsü Ayhan Bilgen, Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

Adliyede ifade işlemleri başlamadan “tutuklandı” haberi son dakika olarak servis edilen HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, bunun ardından yaklaşık 20 dakika sonra tutuklandı.

Bilgen’in”örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandığı öğrenildi.

  HDP'li Bilgen mahkeme kararını beklerken medya onu 'tutukladı'

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da dün gece saatlerinde tutuklanmıştı.

  HDP'li Beştaş tutuklandı

12 vekil tutuklu

Bilgen’in tutuklanmasıyla birlikte tutuklu HDP’li vekillerin sayısı 12’ye yükseldi.

HDP’nin, eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Şırnak milletvekili Ferhat Encü, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Siirt Milletvekili Besime Konca ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş olmak üzere 12 vekili ise hala tutuklu.