Ana SayfaGüncelHDP’li Bilgen: Umut içeren bir ‘hayır’ kampanyası yürüteceğiz

HDP’li Bilgen: Umut içeren bir ‘hayır’ kampanyası yürüteceğiz

HABER MERKEZİ –  HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen referandum sürecinde sadece ret üzerine kurulu olmayan bir kampanya yürütmeyeceklerini belirterek, “Umut içeren bir hayır kampanyasının yürütülmesi ve hayır demenin neleri kazandıracağının kamuoyu ile paylaşan bir söylem geliştirilecek” dedi.

‘Başkanlığı’ da içeren anayasa teklifinin ikinci tur oylamada da kabul edilmesi sonrası teklif referanduma gidiyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütüme Kurulu (MYK) da referandum sürecinde politika ve kampanyasını belirlemek üzere toplandı.

Eş başkanları, milletvekilleri, parti üye ve yöneticileri tutuklu bulunan HDP, önce bileşenleri ile toplanarak görüş ve önerilerini aldı.

MYK toplantısında da anayasa değişiklik teklifi sürecinde hem  komisyon hem de genel kurul süreci kapsamlı olarak değerlendirildi. HDP kaynaklarından alınan bilgilere göre, toplantıda MYK üyeleri ve milletvekilleri referandum sürecine ilişkin görüş ve önerilerini sundu. Ayrıca toplantıda yürütülecek olan kampanyaya, kampanyada üretilecek olan argümanlara ilişkin tartışmalar yürütüldü.

Bu toplantıda yapılan öneriler bugün yapılacak Parti Meclisi toplantısında da ele alınacak daha sonra ise bir kez daha MYK gündemine gelecek.

MYK toplantısının ardından dihaber’e konuşan Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, referandum sürecinde yürütecekleri kampanyada kullanılacak dili ele aldıklarını söyledi. Toplantıda farklı bölgelerin özgünlükleri dikkate alınarak bir kampanya yürütülmesi eğiliminin ağırlık kazandığını belirten Bilgen, kampanya boyunca daha çok ev ziyaretleri ve yüz yüze görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi.

Sadece ret üzerine kurulu olmayan aynı zamanda umudu içeren bir “hayır” kampanyası yürüteceklerini ifade eden Bilgen şunları söyledi:

Sadece ret üzerine kurulu bir hayır değil daha umut içeren bir hayır kampanyasının yürütülmesi ve hayır demenin neleri kazandıracağının kamuoyu ile paylaşan bir söylem geliştirilecek.

Engelleme, seçim hilesi, baskı yoluyla hayır oyunun mümkün olduğu kadar düşürülmeye çalışılacak.

Kampanyamız Milliyetçi Erdoğan ve Bahçeli ittifakına karşı bir cevap niteliği taşıyacak.

Bilgen ayrıca, önümüzdeki günlerde, ekoloji ve emek hareketi, inanç grupları, kadın ve gençlik kurumları ile buluşacaklarını dile getirerek, hafta ortasından itibaren halk buluşmalarına başlayacaklarını söyledi.