Ana SayfaGüncelHDP’li Bilgen ve Beştaş hakkında tutuklama kararı

HDP’li Bilgen ve Beştaş hakkında tutuklama kararı

HABER MERKEZİ – Gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında, savcılığın itirazı üzerine tutuklama talebiyle “yakalama” kararı çıkartıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine “yakalama” kararı çıkartıldı.

Savcılığın itirazını değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, Beştaş ve Bilgen hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı verdi.

Kararın ardından Meral Danış Beştaş, Diyarbakır’daki evinden gözaltına alındı. Beştaş, Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü.

Beştaş’ın gözaltına alınma anları ise kameralara böyle yansıdı:

Bilgen ve Beştaş’ın tutuklama kararının yüzlerine okunmasının ardından cezaevine gönderilmesi bekleniyor.

Bilgen 29 Ocak’ta, Beştaş ise 27 Ocak’ta haklarında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

10 vekil tutuklu

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında açılan davanın ilk duruşmasında (bugün) tahliye edildi.

Baluken’in tahliyesiyle birlikte tutuklu HDP’li vekillerin sayısı 10’a düştü.

HDP’nin, eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca olmak üzere 10 vekil hala tutuklu bulunuyor.

  HDP Milletvekili İdris Baluken tahliye oldu