Ana SayfaGüncelHDP’li Bilgen’den Garo Paylan açıklaması

HDP’li Bilgen’den Garo Paylan açıklaması

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’a Meclis’te yaptığı konuşmada ‘soykırım’ dediği için 3 birleşime katılmama cezası verilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Meclis’te ‘başkanlık sistemini’ de içeren Anayasa değişiklik teklifinin 11’inci maddesi görüşülürken söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan’a konuşmasında ‘soykırım’ dediği için ceza verilmişti.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın’ın, Garo Paylan hakkında üç birleşimden çıkarma cezası ile ‘soykırım’ ifadesini Meclis dışında tekrarlamaması ve bu sözlerin tutanaklardan çıkarılması talebi oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Garo Paylan’ın Meclis’te anayasa değişiklik görüşmeleri sırasında kullandığı “soykırım” ifadesinden dolayı 3 birleşime katılmama cezası verilmesine tepki gösteren Bilgen, HDP olarak verilen cezaya karşı tavır sergileyeceklerini bilgisini aktardı.

Paylan’ın oturum dışı bırakılmasının, bu topraklarda yaşananları değiştirilemeyeceğini belirten Bilgen, yapılması gerekenin geçmişle yüzleşmek olduğunu söyledi.

Bilgen, “Burada sorunu çözmeye yönelik bir eğilim değil de, gerçeği örtmeye yönelik bir tahammülsüzlük ile karşı karşıyayız. Gruptaki arkadaşlar tartışıyor değerlendiriyor bu uygulamaya karşı tepki oluşturacağı” diye konuştu.

  Ceza için 'Faşist anayasanın tezahürü' diyen Paylan: MHP benim üzerimden AKP'yi tehdit etti
  'Soykırım' diyen HDP'li Paylan'a Meclis'ten 3 birleşim çıkarma cezası



Önceki Haber
Meclis’te ‘hızlı’ mesai: Kabul edilen 5 madde neler içeriyor?
Sonraki Haber
Sosyal medyada ‘cadı avı’: '45 bin kullanıcının adresi tespit ediliyor' iddiası