Ana SayfaGüncelHer yerde aranan saldırgan nasıl kaçtı?

Her yerde aranan saldırgan nasıl kaçtı?

HABER MERKEZİ – Ortaköy’deki katliamın ardından saldırıyı düzenleyen kişi henüz bulunamazken saldırganın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Ortaköy’de bulunan gece kulübü Reina’da katliam yapan saldırganın saldırının ardından nasıl kayıplara karıştığı akıllarda soru işaretleri yaratmıştı.

Yeni yılın ilk saatlerinde, saat 01.15 sıralarında gerçekleşen saldırının güvenlik kamerası kayıtlarına göre saldırgan uzun namlulu silahla ateş ederek Reina’ya yaklaştı ve kapıdaki bir polis ile sivilleri tarayıp içeri girdi.

Saldırganın kulübe giriş anı

Saldırgan içeride yeni yılı kutlayanlara kurşun yağdırırken katliamda 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi de yaralandı.

Nasıl kaçtı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırganın mont ve pantolonla içeri girdiği ancak farklı bir kıyafetle dışarı çıktığı yönünde bilgiler olduğunu söyledi.

Saldırganın ayrıca silahını bırakıp izdihamdan da yararlanarak kaçtığı belirtildi.

Başbakan Binali Yıldırım da saldırganın ‘Noel Baba’ kılığında Reina’ya geldiği iddiasını yalanlamış “Aslı astarı yok. Bildiğiniz silahlı bir terörist. Silahını çekerek kapıdaki korumaları ve bir polisimizi şehit ediyor ve ondan sonra da içeri girip rastgele kurşun yağdırmak suretiyle insanlarımızın ölümüne vesile oluyor” demişti.

Hala bulunamadı

Yılbaşı eğlencesini kana bulayan saldırgan saldırının üzerinden yaklaşık 20 saat geçmesine rağmen henüz bulunabilmiş değil.

Arama çalışmaları devam ederken saldırganın saldırıdan önce taksiye Zeytinburnu’ndan bindiği ve direk gece kulübünün bulunduğu Ortaköy’e geçtiği öğrenildi.

Bu bilginin üzerine Zeytinburnu’nda bazı adreslere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından baskın yapıldı.

Previous post
"Günlerdir 'Yılbaşı haramdır’ kampanyası yaptılar, bugün 'lanet'le geçiştirmeye çalışıyorlar"
Next post
ORTAKÖY KATLİAMI | Silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti