Ana SayfaGüncelİlk kez Hrant anmasına geldi: ‘Türküm, Sünniyim; daha önce ağlamadığım için üzgünüm’

İlk kez Hrant anmasına geldi: ‘Türküm, Sünniyim; daha önce ağlamadığım için üzgünüm’

HABER MERKEZİ – Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilişinin 10. yılında yapılan anmaya ilk kez katılan Fatma Yavuz isimli bir kadın Türk, Müslüman, Sünni ve Hanefi olduğunu belirterek “Yıllarca bu acıların ortak olduğunu fark edemediğimiz için neden ben buraya gelip ağlamadım diye çok üzüldüm” diye konuştu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 10. yılında anıldı.

Binlerce kişi, “10 yıldır Hrant’ız, adaleti kazanacağız” sloganıyla Dink’in öldürüldüğü Agos Gazetesi’nin önünde buluştu.

Bu kişilerden biri de Fatma Yavuz isimli genç bir kadındı.

Fatma Yavuz’un buradaki varlığını ayrı kılan şey ise ilk kez Hrant Dink anmasına geliyor oluşu.

Kürdistan 24’ten Ercan Dağ’a konuşan Yavuz, etnik olarak Türk, Müslüman, Sünni ve Hanefi olduğunu söylerken “yıllarca bu acıların ortak olduğunu fark edemediğimiz için neden ben buraya gelip ağlamadım diye çok üzüldüm” ifadelerini kullandı.

Yavuz, “Bir daha bu insanların kılına bile zarar gelirse ben inşallah onların yanında olacağım” diye konuştu.

Fatma Yavuz’un açıklamaları şu şekilde:

İlk defa geldim, daha önce gelmediğim için çok pişman oldum, bu benim için kendi içimde bir yolculuk aslında. İçimdeki bazı şeyleri tartmak için geldim buraya. Ben etnik olarak Türküm, Müslümanım, Sünniyim ve Hanefiyim. Buralara biraz uzağım. Ama yıllarca bu acıların ortak olduğunu fark edemediğimiz için neden ben buraya gelip ağlamadım diye çok üzüldüm. Yani bu kendimle bir nevi hesaplaşma. Çok bilmiyorum bu çevreleri.

Yani meseleyi de medyadan takip ediyorum. İnsanlar arasında hiçbir fark olmadığını ve her masumun her insanın canının kutsal olduğunu anlamak için biraz uzun yıllar aldı maalesef. Bu yüzden çok üzgünüm. Ermeni kardeşlerimizden de ben mensup olduğum mahalle adına çok çok özür diliyorum. Bu ülkede benim kadar rahat yaşama hakkına sahip olana kadar bundan sonra Allah’ın izniyle yanlış tarafta olmayacağım, doğru tarafta olacağım. Bir daha bu insanların kılına bile zarar gelirse ben inşallah onların yanında olacağım.

Rakel Dink’in mesajı

Dünkü anmada konuşan Dink’in eşi Rakel Dink, şu mesajları vermişti:

Sevgi başkaları için bir şeyler yapmaktır. Sevgi yolunda yürüdüğünüz zaman canınız yanacak, acıyacaktır elbet. Sevgi en güçlü ruhsal savaştır. Sevgi kötülüğe iyilikle cevap verir. Sevgi olmadan iman olmaz.

Sevgiyi giyinin.

“Tanrı`yı seviyorum deyip de kardeşinden nefret eden yalancıdır. Çünkü gördüğü kardeşini sevmeyen, görmediği Tanrı`yı sevemez.”

  19 OCAK | Binler Agos'ta buluştu: 'Gelin, bu ülkedeki güvercin tedirginliğini kaldıralım'

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
YAŞAM EYLEMİ | Öyle bir dünyada yaşamak isterdim ki...
Sonraki Haber
Hayata diklenen bir kadın, sevgi ve cesaret dolu bir halkın 'Evita'sı