Ana SayfaDünyaİngiltere İşçi Partisi Lideri Corbyn: Trump’ın da İngiltere’ye girişi yasaklanmalı

İngiltere İşçi Partisi Lideri Corbyn: Trump’ın da İngiltere’ye girişi yasaklanmalı

HABER MERKEZİ – İngiltere İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn hükümete, ABD’ye mülteci kabulünü durduran ABD Başkanı Trump’ın İngiltere’ye girişinin yasaklanması çağrısı yaptı.

Mültecilerin ülkeye kabulünü sınırlandıran ve göçmen vizelerine katı güvenlik prosedürleri getiren başkanlık kararnamesini imzalayan ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’a tepkiler gelmeye devam ediyor.

İngiltere İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn da hükümete, yakın zamanda İngiltere’ye ziyaret planlayan Trump’ın ülkeye girişinin yasaklanması çağrısında bulundu.

Corbyn, Trump’a uygulanacak yasağın, yasağı olan 7 ülkenin vatandaşlarına ülkeye giriş kısıtlaması getiren kararnamesini iptal edene kadar devam etmesi gerektiğini de ekledi.

Başbakan May göçmen yasağını kınamamamıştı

Öte yandan Trump, geçtiğimiz Cuma günü İngiltere Başbakanı Theresa May’ı konuk etmişti. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan May, güvenlik ve istihbarat konusundaki işbirliklerini geliştirmek istediklerini söylemişti.

Britanya’nın önemli gazetelerinden Independent, görüşmenin ardından yapılan açıklamalara ilişkin “Theresa May, Donald Trump’ın göçmen yasağını kınamayı reddetti. Başbakan, Washington’daki yeni Başkan ile görüşmekten memnun” ifadelerini kullanmıştı.

  Trump ‘mülteci kabulünü’ durdurdu: Göçmenler havalimanında gözaltına alınıyor