Ana SayfaGüncel‘İşimi istiyorum’ diyen Nuriye Gülmen de son KHK ile ihraç edildi

‘İşimi istiyorum’ diyen Nuriye Gülmen de son KHK ile ihraç edildi

HABER MERKEZİ – KHK ile açığa alındığı için 59 gün boyunca eylem yapan akademisyen Nuriye Gülmen yeni çıkarılan KHK ile ihraç edildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile üniversitedeki görevinden açığa alınan Nuriye Gülmen, dün gece çıkarılan yeni KHK ile de ihraç edildi.

Görevini geri almak için Ankara Yüksel Caddesi’nde 59 gün boyunca eylem yaparak direnen Gülmen, pek çok kez gözaltına alınmıştı.

“KHK ile açığa alındım işimi istiyorum” diyen Gülmen CNN International tarafından seçilen ‘2016’nın önde gelen kadınları’ listesinde de yer alıyordu.

  CNN, Nuriye Gülmen'i 2016'nın önde gelen 8 kadını arasında gösterdi

“Mücadeleyi yükselteceğiz”

Nuriye Gülmen, sosyal medya hesabından, “Bugün yayımlanan KHK ile ihraç edildim. Onların OHAL’i, KHK’sı varsa bizim de direnişimiz var. Savaşları kabulümüz. Mücadeleyi yükselteceğiz” açıklaması yaptı.

Nuriye Gülmen

Öğretim Görevlisi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında Konya Selçuk Üniversitesi’nde kadrolu olarak çalışan Nuriye Gülmen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde görevlendirilmişti.

Sözleşmesinin yenilenmemesi üzerine açtığı davayı kazanan Gülmen yedi ay sonra Selçuk Üniversitesi’de göreve başladı. Göreve başladıktan bir gün sonra da OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ile görevinden uzaklaştırılmıştı.

Son KHK’lar

OHAL’in yeniden uzatılmasının ardından dün gece 679, 680 ve 681 nolu üç yeni KHK yayımlandı.

Bu KHK’lar ile İçişleri Bakanlığı tarafından faaliyetleri durdurulan 83 dernek resmen kapatılmış oldu. Binlerce kamu personeli ihraç edildi. Aralarında ‘Barış İçin Akademisyenler’ imzacısı öğretim görevlilerinin de olduğu 649 akademisyenin görevine son verildi.

Ayrıca polise, internet kullanıcısının kimliğine ulaşabilme yetkisi verildi.

  Üç yeni KHK: 83 dernek kapatıldı, 649 akademisyenin görevine son verildi