Ana SayfaGüncelİstanbul Üniversitesi’ne ‘olası IŞİD saldırısı’ Meclis’te: ‘Önlem aldınız mı?’

İstanbul Üniversitesi’ne ‘olası IŞİD saldırısı’ Meclis’te: ‘Önlem aldınız mı?’

HABER MERKEZİ – 39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina saldırısının ardından IŞİD’in yeni hedefinin İstanbul Üniversitesi olduğu iddiası ve üniversitede IŞİD karşıtı bildiri dağıtan öğrencilere yönelik saldırılar HDP tarafından Meclis gündemine taşındı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Antep milletvekili Mahmut Toğrul, İstanbul Üniversitesi’nde “Katil IŞİD” yazılı bildiri dağıtan öğrencilere yönelik saldırıyı ve IŞİD’in Kasım ayında yayınladığı ve İstanbul Üniversitesi’ne ait bir görselin bulunduğu yayını Meclis’in gündemine taşıdı.

“Polis gözetiminde üniversiteye sokuldular”

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde IŞİD karşıtı bildiri dağıtan ve IŞİD yanlısı olduğu belirtilen grup tarafından saldırıya uğrayan öğrencilerin durumunu anımsatan HDP’li Toğrul, verdiği önergede yaşananları anlatan bir öğrencinin “IŞİD destekçileri olan öğrencilerin, polis ve Özel Güvenlik Birimlerinin gözetiminde üniversiteye sokulduğu” sözlerine yer verdi.

Öğrencilere satırlarla ve çivili sopalarla saldıran grubun, IŞİD sempatizanı “Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik” üyeleri olduğu iddiasını da anımsatan Toğrul, “IŞİD sempatizanı grubun önünün, rektörlük, polis ve özel güvenlik tarafından açıldığı belirtilmektedir” dedi.

IŞİD’in İstanbul Üniversitesi görseli

Ayrıca IŞİD’in Kasım ayında İstanbul’a ilişkin yayınladığı görüntülerden birinin İstanbul Üniversitesi’ne ait olduğunu da belirten HDP Milletvekili, şunları aktardı:

Görselde Beyazıt Kampüsü girişinde bir IŞİD’li elinde silahla görülüyordu. Reina katliamının ardından IŞİD’in yayınladığı görsellerin sosyal medyada yeniden gündeme gelmesinin ardından İstanbul Üniversitesine yönelik herhangi bir eylem olup olmayacağı konusunda kaygılar artmış durumdadır.

Olaylarda kaç kişinin gözaltına alındığını, gözaltına alınanlardan kaçının IŞİD yanlısı olduğunu, yaşananlar hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya soran HDP’li Toğrul, önergesinde ayrıca şu sorulara da yanıt istedi:

  • Polisler sol görüşlü öğrencilere yönelik çok ciddi sert önlemlerde bulunurken, söz konusu IŞİD yanlısı öğrencilere yönelik neden toleranslı ve iyi niyetli davranmaktadır?
  • ‘Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik’ üyeleri kimlerdir? Yasal olarak böyle bir oluşum veya dernek söz konusu mudur? Bakanlığınız olarak ‘Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik’ üyeleri hakkında herhangi bir bilgiye sahip misiniz?
  • IŞİD’in İstanbul Üniversitesine yönelik herhangi bir saldırı girişimi içerisinde bulunacağına dair istihbari bir bilgiye sahip misiniz? Bu görsellerden haberdar mısınız?
  • İstanbul Üniversitesi’nde güvenlik önlemlerini arttırdınız mı? Reina saldırısında yaşanan güvenlik zafiyetine benzer bir zafiyet yaşanmaması için ne gibi önlemler aldınız?

Ne olmuştu?

İstanbul Ortaköy’de yeni yılın ilk saatlerinde gece kulübü Reina’ya düzenlenen saldırının ardından IŞİD’in yeni hedefinin İstanbul Üniversitesi olduğu öne sürülmüştü.

Bu iddia, IŞİD’in Kasım ayında İstanbul’a ilişkin paylaştığı görseller üzerine gündeme gelmişti.

Söz konusu görsellerden birinde elinde silah olan bir IŞİD’li Boğaz Köprüsü’nde görülürken bu, akıllara Reina saldırısını getirmişti.

Paylaşılan bir diğer görsel ise İstanbul Üniversitesi’ne aitti. Bu karede de Beyazıt Kampüsü girişinde bir IŞİD’li elinde silahla görülüyordu.

Bunun üzerine bazı siyasetçilerce İstanbul Üniversitesi’nde güvenlik önlemlerini artırılması talep edilmişti.

İstanbul Üniversitesi’nden yapılan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise “Değerli öğrencilerimiz; güvenliğinizi tehdit edebilecek her konu, güvenlik makamlarına bildirilmiş ve gerekli tüm önlemler alınmıştır” denilmişti

Ancak 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısı sonrasında üniversitede IŞİD karşıtı bildiri dağıtan öğrenciler saldırıya uğramıştı.

Previous post
Endonezya parasında kadın kahramanların fotoğrafı
Next post
Başbakan'dan ABD Büyükelçiliği'nin mesajına: Zevzeklik