Ana SayfaGüncelİstanbul’da “Hrant Dink’siz 10 yıl” toplantısı

İstanbul’da “Hrant Dink’siz 10 yıl” toplantısı

HABER MERKEZİ – Antikapitalistler & DurDe Platformu, Hrant Dink’in öldürülmesinin 10. yılında “Hrant Dinksiz 10 yıl” toplantısı düzenliyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin 10. Yılında “Hrant Dinksiz 10 yıl” toplantısı düzenleniyor.

Antikapitalistler & DurDe Platformu tarafından organize edilen toplantı, yarın (13 Ocak Cuma) saat 19:00’da Cezayir Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Toplantıda 10. yılın sonunda, davada ve adalet mücadelesinde ne durumda olunduğu ve bundan sonra neler yapabileceği tartışılacak.

Moderatörlüğünü Nuran Yüce’nin yaptığı toplantıda Ferhat Kentel, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Tatyos Bebek konuşacak.

Toplantı duyurusu şöyle:

Bugün mahkemelerde gelinen nokta, devletin cinayetten en az bir yıl önceden haberdar olduğunun ortaya çıkmış olması. Davalarda suçu birbirinin üstüne atan kamu görevlileri; hükümetin siyasi konjonktüre göre suçlamaya çalıştığı farklı kesimlere rağmen 10 yıldır arkadaşımızın katillerinin yargılanıp hak ettikleri cezaları almalarını sağlamak için hala somut bir adım atılmadı. Biz davayı takip etmeye devam edeceğiz.

Dink cinayeti, Türkiye devletinin kuruluşundaki milli mutabakatın, bugün “yerli ve milli” diye anılan zihniyetin sonuçlarından sadece biri. Devlet katındaki bu duruma karşı, biz, Dink öldürüldükten sonra “Hepimiz Ermeniyiz” diyerek sokaklara çıkan, Her 19 Ocak’ta Agos önünde buluşan binlerce kişi ırkçılığa karşı mücadelemize devam ediyoruz.