Ana SayfaGüncelİstanbullular Maçka Parkı için koştu

İstanbullular Maçka Parkı için koştu

HABER MERKEZİ – İstanbullular Maçka Parkı’nda yapılmak istenen tüneli koşarak protesto etti.

Maçka Parkı’na Tünel inşaatı yapılacağı bilgisi üzerine Maçka Forumu’nun parka sahip çıkma çağrısının ardından hayvanseverler, doğaseverler ve bölge sakinleri inşaat çalışmalarını koşuyla protesto etti.

Parkta yaklaşık 4 kilometre koşan yurttaşlar son parkurlarında Maçka Parkı’nın panellerle kapatılan Dolmabahçe girişine gelerek alkışlarla protestoda bulundu.

Diken’in haberine göre gruptakilere hitaben kısa bir açıklama yapan Avukat Ceren Şen, “Bizim istediğimiz şey, mümkünse imar planının halka açık bir şekilde tanıtılmasıdır. Buradaki paravanların sebebini anlamamız gerekiyor” dedi.

Kavşağın parkın içinden mi altından mı geçeceğini bilmek istediklerini söyleyen Şen, “Bizim bu konuda açık bir şekilde bilgilendirilmemiz gerekiyor. Kavşak tam olarak nereden geçecek. Biz buraya gelerek stres atıyoruz. Ayağımız toprağa değiyor, bizim için 1 metrekare toprak bile önemlidir” diye konuştu.

Protestoya katılan çevre ve doğaseverler ise Maçka Parkı’nın İstanbullular için önemine dikkat çekti.

Yıllardır Maçka Parkı’na geldiğini söyleyen Sara Poyraz “Burası sadece spor yapılan bir alan değil aynı zamanda sosyal iletişim alanı” dedi.

Ne oluyor?

İstanbul’da Kadırgalar Vadisi (Harbiye Kongre Vadisi) üzerine kurulu, Dolmabahçe, Maçka, Nişantaşı ve Harbiye arasındaki geniş bir alanı kaplayan Maçka Parkı’na tünel inşaatı yapılıyor.

Çok sayıda ağaç ile yüzlerce bitki çeşidinin bulunduğu parkın etrafı çitlerle çevrildi bile.

Dolmabahçe ile Levazım arasında yapılacak karayolu tüneli kapsamında park ablukaya alınırken, parkın alt tarafındaki koşu yolunda ağaçlar sökülmeye başlandı ve koşu parkurunun da bir kısmı kapatıldı. Öte yandan kesilecek ağaçlar da numaralandırıldı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kahraman, tünel inşaatına ilişkin imar planlarının 6 Ocak’ta askıya çıktığını, 6 Şubat’ta askıdan ineceğini söyledi.

Planların askıdan inmesinin ardından derhal yargı sürecini başlatacaklarını ifade eden Kahraman, bianet’e yaptığı açıklamada ise “Maçka Parkı’nın işgal edileceğini net şekilde söyleyebiliriz” dedi.