Ana SayfaEkolojiKaçak avlanmayı haber yapan gazeteciye ölüm tehdidi

Kaçak avlanmayı haber yapan gazeteciye ölüm tehdidi

HABER MERKEZİ – Dersim’de nesli tükenmekte olan hayvanların avlanmasıyla ilgili haber yapan Evrensel muhabiri Kemal Özer, ölümle tehdit edildi.

Dersim’deki dağ keçilerinin avlanmasıyla ilgili haberler yapan Evrensel muhabiri Kemal Özer, avcılar tarafından tehdit edildi.

Sık sık Dersim’in çevre sorunlarını dile getiren, Munzur doğasındaki nesli tükenmekte olan hayvanların vurulmasına ve yasak avlanmalara karşı sürekli haberler yapan muhabir, son olarak Pülümür’de avlanması yasak olan dağ keçisi vurulmasını haberleştirmişti.

Kemal Özer, son yaptığı bu haber nedeniyle ölüm tehditleri aldığını açıkladı:

Dersim’de dağ keçisi katliamı olduğunu yazarak paylaştım, haberini yaptım. Aynı akşam bazı şahıslar tarafından telefonum arandı. Evimin adresi istendi. Beni öldüreceklerini söylediler. Çok ağır küfürler ettiler. ‘Senin yanına bırakmayacağız’ dediler. Bir gün sonra tekrar aynı şahıslar tarafından aranarak İnönü Mahallesi’nde TOKİ civarına çağrıldım. ‘Seninle hesaplaşırız, bunu senin yanına bırakmayacağız, bunun hesabını soracağız’ diyerek tehditlerini sürdürdüler.

Yıllardır Dersim coğrafyasında kaçak avlanma yapan avcıların haberlerini yaparak doğaya sahip çıkmaya çalıştıklarını da belirten Özer, devamla da şunları söyledi:

Dersim’in dört bir tarafında dağ keçisi, keklik, ur kekliği, çir kekliği, tavşan ve diğer yaban hayvanlarını kaçak bir şekilde keyfi olarak vuruyorlar. Bu yapılan kaçak avlara karşı, yeterli bir önlem yok.

Dersim’in dört bir yanı kalekollarla çevrili, her taraf özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş ve giriş çıkışlarda polis kontrolleri yapılıyor. Ancak bunlara rağmen avcılara hiçbir müdahale söz konusu olmuyor.

Bana yapılan bu ölüm tehditlerine karşı savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Doğamıza, yaban hayatına, çevremize karşı yapılan bu katliamlara karşı haberlerime devam edeceğim. Dersim halkına sesleniyorum, doğamıza ve yaban hayatına hep birlikte sahip çıkalım.

Previous post
Emniyet yeni fotoğraf paylaştı: 'Katliamı yapıp 13 dakika beklemiş, taksiyle kaçmış'
Next post
Ordu’nun dereleri HES doldu: 12’si faaliyette 17’sinin inşaatı sürüyor