Ana SayfaGüncel‘Kadın’: En sert oyunlardan biri perdelerini açıyor

‘Kadın’: En sert oyunlardan biri perdelerini açıyor

HABER MERKEZİ – Kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla senaryosunu Dilan Ayata’nın yazdığı Üç Nokta Tiyatro Ekibi tarafından oynanacak ‘Kadın’ isimli oyun perdelerini açıyor. Ekipte yer alan Görkem Aydın, “Bu gibi toplumsal sorunları ele alan en sert oyunlardan biri bence bu oyun” olarak nitelendirdi.

Üç Nokta Tiyatro Ekibi, son yıllarda artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla ‘Kadın’ isimli tiyatro oyununu sahnelemeye hazırlanıyor.

Tiyatro ekibi, 31 Ocak’ta Kadıköy Karga Sahne’de tiyatro severlerin beğenisine sunulacak oyun ile görülmeyeni görünür kılmayı amaçlıyor.

Yeşim isimli kadının yaşadıklarını konu alan oyun, kadının toplumdaki yerini ise bir kez daha gözler önüne seriyor. Yeşim karakteri, kimle yaşadığı, eve kaçta girip çıktığı ve evine kimlerin geldiği gibi birçok konu ile tek başına direniş ortaya koyuyor.

Senaryosunu Dilan Ayata’nın yazdığı 7 kişilik “Kadın”ın oyuncularından Ezgi Özfen, Yeşim karakterini canlandırıyor.

Özfen, Yeşim karakterini canlandıracak olmaktan duyduğu heyecana değindi.

“Daha önce bu kadar içime sinen bir oyun olmamıştı” diyen Özfen, Türkiye’de kadın olmanın ne demek olduğunu anlatmak için sahnelenecek oyunda herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini söyledi.

‘En sert oyunlardan biri’

Oyunda Emre karakterini canlandıracak olan Görkem Aydın ise, liseden bu yana başlayan tiyatro yaşamının son 2 yılında Üç Nokta Tiyatro Ekibi’ni kurduklarını ifade etti.

Aydın, oyun üzerine düşüncelerini şöyle belirtti:

Ülkemizde kadın cinayetleri maalesef hat safhaya ulaşmış durumda. Yüz binlerce kadının yaşadığı ve bir o kadar kadının da yaşama potansiyeli olan toplumsal sorunlara bu oyun ile dokunmaya çalıştık. Bu gibi toplumsal sorunları ele alan en sert oyunlardan biri bence bu oyun.

3 yıl önce Azerbaycan’dan üniversite okumak için Türkiye’ye gelen Elmir Qasımov da, Türkiye’de oyunculuk eğitimi almaya başlamış.

Daha sonra Üç Nokta Ekibi’ne dahil olan Qasımov, “Sürekli kadına yönelik gelişen durumlara karşı tepkilerin sahneye yansımış hali olacak bu oyun” diye belirtti.


Kaynak: dihaber