Ana SayfaGüncelKadınlardan 8 Mart kampanyası: ‘Hapsedilmeyi, toz olup yok olmayı reddediyoruz’

Kadınlardan 8 Mart kampanyası: ‘Hapsedilmeyi, toz olup yok olmayı reddediyoruz’

HABER MERKEZİ – Kadın örgütleri, ‘Birlikte 8 Mart’a doğru güçlü bir kadın kampanyası örgütlemeye var mısınız?’ sloganıyla erkek şiddeti ve baskısının arttığı bir dönemde mücadeleyi yükseltmek için bir araya geliyor.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu öncülüğünde bir araya gelen kadın örgütleri, ‘Birlikte 8 Mart’a doğru güçlü bir kadın kampanyası örgütlemeye var mısınız?’ sloganıyla 28 Ocak saat 15:00’da TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda toplanacak.

“Eve kapanmayı, toz olup yok olmayı reddediyoruz’ diyen kadınların konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Bu yıl 8 Mart yaklaşırken her zamankinden fazla nefes alanlarımızın daraldığı, sokaklarımızın tekinsiz hale geldiği, güvensizleştiğimiz ve güvencesizleştiğimiz, endişelendiğimiz ve fakirleştiğimiz günler, aylar yaşıyoruz. Anayasanın da değiştirilmeye çalışıldığı bu karmaşa içerisinde her yerde erkekliğin ve erkek şiddetinin gittikçe daha fazla alan kapladığına şahit oluyoruz, bizzat deneyimliyoruz.

Siyasetin en tepesinden sokakların her zerresine kadar havada uçan saksılarla, tehditlerle, tacizle, tecavüzle, istismarla genişleyen ve şiddeti pervasızlaşan bu erkeklik halinin karşısında küçülüp, mutsuz olup, eve kapanmayı, toz olup yok olmayı, yalnız kalmayı reddetmek için bu yıl 8 Mart sürecini ve sokağı daha da güçlü bir şekilde ve bir arada örelim diyoruz.

Bunun için şubat ayı boyunca sürecek bir kampanya öneriyoruz: Kadın örgütleri olarak 28 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’te TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda geniş bir toplantıda buluşarak kampanyanın sözünü, içeriğini, biçimini, adını birlikte belirleyelim. Hepimizin kampanyası olsun. En geniş şekilde her yanımızı saran erkek şiddetine, içine hapsedilmeye çalışıldığımız izolasyon ve umutsuzluk halinin bizi güçsüz ve sessiz bırakmasına isyan edelim.

Hayatlarımıza, sürdürmeye çalıştığımız yaşam biçimlerimize sahip çıkmanın yollarını birlikte bulmak için tüm kadın kurumlarını, kadınları ve LGBTİ+ları çağırıyoruz!

Previous post
'Anlaştık' diyen Yıldırım: Başkanlık döneminde MHP'li bakanlar atanabilir
Next post
Cezaevinde yangın: 3'ü ağır 6 çocuk yaralı