Ana SayfaGüncelKatliam öncesi Reina’nın sayfasına ‘Dövüşe 5 kala’ yazan Facebook profiliyle ilgili bir gözaltı

Katliam öncesi Reina’nın sayfasına ‘Dövüşe 5 kala’ yazan Facebook profiliyle ilgili bir gözaltı

HABER MERKEZİ – 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı öncesinde Reina’nın sosyal medya hesabına “Sizi istiyorum” ve “Dövüşe 5 kala” şeklindeki mesajlarla yazan Facebook hesabıyla ilgili bir kişi Düzce’de gözaltına alındı.

Saldırı öncesinde Reina’nın sosyal medya hesabına “Sizi istiyorum” ve “Dövüşe 5 kala” şeklinde mesaj yazan hesapla ilgili olarak bir kişi gözaltına alındı.

Söz konusu mesajlar “Woo George” isimli hesaptan atılmıştı.

Polis, bu hesapla ilişkili olarak profilin sahibi olduğu belirtilen F.S.M. adlı şahsı Düzce’nin Cumayeri ilçesinde gözaltına aldı.

Düzce Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan sabah baskınında, F.S.M.’nin evinde arama yapıldı, incelenmek üzere bilgisayar ve cep telefonlarına el konuldu.

Ne olmuştu?

Saldırıdan saatler önce, Facebook’ta “Woo George” isimli hesap, saldırının hedefi olan gece kulübü Reina’nın yılbaşı mesajlarına ayırdığı sayfasına “Sizi istiyorum” ve “Dövüşe 5 kala” yazmıştı.

Facebook profili saldırıdan hemen sonra silinmişti. Ancak aynı isimde başka bir profil bulunuyordu.

Kapak fotoğrafında ‘Tigers of İslam’ yazılı profilde, ellerinde silahlar olan üniformalı ve sakallı militanların bulunduğu bir fotoğraf da yer alıyordu.

  Katliam öncesi Reina’nın hesabına gelen esrarengiz mesajlar

İstanbul Ortaköy’de 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Saldırganın kimliğinin tespit edildiği açıklanırken, saldırgan henüz bulunabilmiş değil.

Previous post
Saldırıdan sağ kurtulan Fas vatandaşı: Biri kadın iki saldırgan vardı
Next post
'Rejim değişiyor' diyen CHP'li Sağlar'dan Kılıçdaroğlu'na: Parlamentoyu feshettiniz