Ana SayfaGüncelKayyum, Kadın Politikaları Müdürlüğü’ne bir erkek atadı: İlk icraatı Şiddet Birimi’ni kapatmak oldu

Kayyum, Kadın Politikaları Müdürlüğü’ne bir erkek atadı: İlk icraatı Şiddet Birimi’ni kapatmak oldu

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kadın Politikaları Müdürlüğü’ne, Sinan Bağlan isimli bir erkek getirildi. Bağlan, kadınlar için hizmet veren Şiddet Birimi’ni kapattı.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları görevden alınarak tutuklanmış ve yerlerine kayyum atanmıştı.

Belediyeye atanan bu kayyum, belediye bünyesindeki Kadın Politikalar Müdürlüğü’ne vekaleten Kültür Daire Başkanlığı’nda çalışan Sinan Bağlan isimli erkeği atadı.

Kadın Politikalar Müdürlüğüne atanan Bağlan’ın belediyeye bağlı Rojin Kadın Yaşam Merkezi’nde çalışan kadınlara, “Hiçbir şey yapmadan oturun, oturduğunuz yerden kazandığınız paraya bakın” dediği belirtildi.

Bağlan’ın göreve geldikten sonra ilk icraatlerinden biri ise Rojin Kadın Yaşam Merkezi bünyesinde faaliyetlerini yürüten ve bölgede erkek şiddetine maruz bırakılan binlerce kadına hizmet veren Şiddet Birimi’nin de tüm çalışmaları durdurmak oldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İZMİR SALDIRISI | 18 kişi gözaltında, saldırganların kimlikleri belirlendi
Sonraki Haber
Çocuklara duyguları öğretmek için dünyanın sokaklarında bir kadın: Olga