Ana SayfaGüncelBu kez Çavuşoğlu açıkladı: Saldırganının kimliği belirlendi

Bu kez Çavuşoğlu açıkladı: Saldırganının kimliği belirlendi

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ortaköy’de 39 kişinin hayatını kaybettiği, IŞİD’in üstlendiği saldırıyı düzenleyen kişinin kimliğinin belirlendiğini söyledi.

İstanbul Ortaköy’de bulunan ünlü gece kulübü Reina’da katliam yapan saldırganın kimliği belli oldu.

Konuya dair açıklama, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’dan geldi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, İstanbul’daki saldırıyı düzenleyen kişinin kimliğinin belirlendiğini söyledi.

Astana’daki Suriye görüşmelerine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Suriye görüşmeleri

Suriye’de ateşkes devam ederse 23 Ocak’ta müzakereler başlayacak. Siyasi çözüm için çok gayret safredeceğiz. Ateşkes ve kalıcı barış için çabalarımızı devam ettireceğiz.

Ateşkes anlaşmasından sonra ihlalleri görüyoruz. Bu ihlalleri kimin yaptığına baktığımız zaman Hizbullah, özellikle Şii gruplar ve rejim yapıyor. Anlaşmaya göre herkes olduğu yerde duracak. Muhalefet şu anda sözünde duruyor. Kendisine yönelik saldırılara ölçülü yanıt veriyor. İhlalleri değerlendireceğiz.

Bugün uygun olursa Sergey Lavrov ile yeniden görüşeceğiz. Artan ihlalleri durduramazsak Astana süreci akamate uğrayabilir. İran bu garantörlüğünü yapması lazım. Herkesin üzerine düşen sorumluğu yerine getirmesi lazım. Ateşkesi ihlal eden taraflara hangi yaptırımlar uygulanacak. Herkes imza attı. Rejimin garantörü Rusya. Muhaliflerin garantörü Türkiye ve Rusya.

PYD

PYD’nin Astana’daki müzakerelerde olmaması gerektiğini Rusya ile konuştuk.

ABD ve İncirlik üssü

ABD bu süreçten dışlanmış değil. Bu süreçten kimsenin dışlanması söz konusu değil. Astana’ya BM de katılacak. Lavrov ile ABD’nin de olması konusunda teyitleştik.

ABD bizim için çok önemli bir müttefik. Her alanda işbirliğimiz var. Ama bir gerçek var şu anda; güven bunalımı. El Bab’da hava desteği göremedik. Halkımız ‘İncirlik Üssü’nde niye tutuyorsunuz?’ diye soruyor.

Previous post
OHAL’li 6 ayda neler yaşandı?
Next post
Marmara'yı da etkileyecek yoğun kar yağışı geliyor