Ana SayfaGüncelKHK ile kapatılan CEK-DER: Binlerce ağaç diktik, suçumuz neydi?

KHK ile kapatılan CEK-DER: Binlerce ağaç diktik, suçumuz neydi?

HABER MERKEZİ – KHK ile kapatılan çevre derneği CEK-DER, bugüne kadar doğa için mücadele ettiğini belirterek karara itiraz edileceğini belirtti.

Son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Cudi Ekoloji ve Kültür Derneği (CEK-DER), kararla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Dernek, kapatma kararının gerekçesini bilinmediğini belirttiği  açıklamada, karara itiraz edileceğini belirtti.

CEK-DER, tek dertlerinin doğa, çevre ve insan olduğunu ifade ettiği açıklamada, kurulduğu 2014 yılından bugüne binlerce ağaç diktiğini, yüzlerce ekolojik bilinçlendirme çalışması ve onlarca temizlik kampanyası organize ettiğini aktardı.

Evrensel gazetesinin haberine göre sokak sokak gezerek çevre, temizlik, termik santrallerin zararını anlatan CEK-DER, Silopi’deki öğrencilere kitap da dağıtıyordu.

Dernek yetkilileri ise şunları anlattı:

Silopi’deki her öğrenciye karınca kararınca faydası olan CEK-DER’imizin suçu nedir? Cevabını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Tüm yasal haklarımızı takip edeceğimizi tüm kamuoyuna Saygıyla duyururuz.

CEK-DER

2014 yılında Silopi’de bir grup üniversite öğrencisi tarafından kurulan CEK-DER, bölgede çevre mücadelesi veren kurumlar arasında yer alıyor.

Ciner Holding’e ait termik santralin Cudi Dağı’nda neden olduğu tahribatına karşı çalışmalar yapan CEK-DER, santrallere karşı birçok eylem ve etkinlik düzenledi.

Son olarak Silopi Belediyesi’nden kiraladıkları binalarından belediyeye atanan kayyım tarafından çıkartılan CEK-DER, köy köy dolaşarak çocukları ekoloji ve çevre mücadelesi hakkında bilgilendirip kitaplar hediye ediyordu.