Ana SayfaKültür-Sanat‘Kısırımız yok, klasik müziğimiz var’ diyen kadınlar aKşam’da buluşuyor

‘Kısırımız yok, klasik müziğimiz var’ diyen kadınlar aKşam’da buluşuyor

HABER MERKEZİ – Kadın dayanışmasının tadını klasik müzik ile harmanlayan kadınlar, oluşturdukları ‘aKşam’ projesiyle ‘Kısırımız yok, klasik müziğimiz var’ diyerek tüm kadınları beraber dinleyip beraber söylemeye davet ediyor.

Zeynep Betül  Akyıldız, Münevver ve Gülnihal’ın çıktığı müzik yolculuğuna başka kadınların da dahil olmasıyla birlikte büyüyen bir proje; aKşam.

aKşam; kadınlar arasında yapılan ‘gün’lerin dayanışmaya teşvik eden yönünden ilham alarak, kadınların hazırlayıp kadınlara sunacakları performans geceleri olarak tasarlanmış.

Kadınların, öğrenci, çalışan ya da bir şekilde gündüzleri ‘meşgul’ oldukları fikri göz önüne alınarak akşamları yapılan etkinlikte yer alacak müzikler özenle seçilmiş.

‘Kısırımız yok, klasik müziğimiz var!’ sloganını benimseyen üç kadın fikirlerini anlatıp başka kadınları da davet ederek büyümeye başlamışlar.

‘aKşam sofrasında’ müzik bir araya geliyor

Kadınlardan Zeynep Betül Akyıldız kendi kaleme aldığı yazısında bu süreci şöyle anlatıyor:

Önce Reyta, ardından Rumeysa , Emine, Sümeyra, Gülnur, Akylai, Betül derken, sayımız gittikçe arttı ve onlarla birlikte köklendik.

Altın günlerindeki dayanışma ve ortaya birlikte bir şeyler çıkarma fikrinden esinlenerek, konserimizin ikinci yarısına “aKşam sofrası” ismini verdik. Bu kısımda ise sofrada tuzu, çorbası, zeytinyağlı sarması olsun isteyen arkadaşlarımızla birlikte müzik yapalım, ortaya birlikte bir şeyler çıkaralım dedik.

Sadece kadınların bir araya gelerek oluşturduğu yaratıcılığı ve enerjiyi sevdiklerini belirten Akyıldız kadınları etkinliğe davet ediyor:

Sözü kesilmeden, yargılanmadan, birbirini dinleyerek müzik yapan kadınlar!

Bunun sanat ve eğlence tarafının yanı sıra bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.

Etkinlik, İstanbul Şehir Üniversitesi Doğu Kampüs Konferans Salonu’nda 3 Ocak 2016 Salı günü 18:30’da gerçekleştirilecek.