Ana SayfaGüncelKızıyla yolculuk yapmak isteyen baba böyle engellendi: ‘İslam bunu kabul etmiyor’

Kızıyla yolculuk yapmak isteyen baba böyle engellendi: ‘İslam bunu kabul etmiyor’

HABER MERKEZİ – Kocaeli Gebze Hızlı Tren İstasyonu’nda 9 yaşındaki kızıyla İstanbul’a gitmek üzere bilet almak isteyen Fatih Tuna Erciyas, gişedeki görevlinin kendisine “Bayan erkeğin yanına oturamaz” dediğini öne sürdü. Baba Erciyas gişe görevlisinin kendisine ayrıca “İslam dini bunu kabul etmiyor” dediğini söyledi.

Kızıyla birlikte yolculuk yapmak için Kocaeli Gebze Hızlı Tren İstasyonu’na gelen Fatih Tuna Erciyas, bilet almak için konuştuğu gişe görevlisinin “Bayan erkeğin yanına oturamaz” sözleriyle karşılaştı.

Erciyas’ın anlatımına göre gişe görevlisi kendisine kızını ‘erkek’ olarak kayıt ettirdiği takdirde aynı koltukta yolculuk yapabileceğini söyledi. Ancak gişe görevlisi bu uygulamanın da onları suçlu durumuna düşüreceği için risk alamayacağını ifade etti.

Erciyas, 9 yaşındaki kızıyla birlikte yolculuk yapmak istediğini söyleyip “Bu nasıl uygulama” dedi. Fakat gişe görevlisinden bu kez de “İslam dini bunu kabul etmiyor” yanıtını aldı.

‘Sistemle alakalı’ savunması

Dokuz8haber’in haberine göre Erciyas, bu cevap üzerine büyük şok yaşadığını belirterek müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğini belirtirken, aldığı yanıtı ise şöyle anlattı:

Ayrı ayrı yerlerden bilet alabildim düşünebiliyor musunuz. Hâlâ şaşkınım! Aldım bileti kuzu kuzu. Öz kızımla ayrı yerlerde yolculuk yapacağım. Şoku atlatınca müşteri hizmetlerini aradım. ‘Bay ve bayana eş dahi olsalar yan yana koltuklarda bilet verilmiyor ama size yanlış aksedilmiş, bunun dinle bir ilgisi yok sistemle alakalı bir durum’ dendi.

Ben gidiş-dönüş aldığım için kızım yanımda oturamazmış. Eğer Ankara’dan direkt alsaymışım o zaman oturabilirmişiz ama bilet ayrı ayrı kesildiği için bu gibi durumda yan yana kesilemiyormuş. Bayanlar yanında erkek yolcu istemediği için otomatikman böyle bir uygulama getirilmiş. Bu kişi annem kızım eşim de olsa değişmezmiş.

“Cevap karşısında şoka uğradım”

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) çalışan bir görevlinin ‘İslam dini bunu kabul etmiyor’ şeklindeki söylemi karşısında ‘şoka uğradığını’ belirten Erciyas, şözlerini şöyle noktaladı:

Kızımı nasıl başka birinin yanına emanet edeceğim aklım almıyor. Hiç mi aile saygısı yok?

Previous post
Demirtaş'ın 1,5 ay sonra yayımlanabilen röportajından: İlk adımı Kılıçdaroğlu attı
Next post
Ölümden sonraki hayat bilimsel olarak kanıtlanırsa: 'The Discovery'den bir fragman