Ana SayfaGüncel‘Kuyu’: Katledilen Hande Kader’in yaşadıklarına odaklanan bir film

‘Kuyu’: Katledilen Hande Kader’in yaşadıklarına odaklanan bir film

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz yıl katledilen trans kadın Hande Kader’i anlatan kısa film ‘Kuyu’, transfobiyi tüm gerçekliğiyle ortaya koyuyor.

İstanbul’da Ağustos 2016 tarihinde yakılarak katledilen trans kadın Hande Kader’i anlatan ‘Kuyu’ kısa filmi çekildi.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Garip Çelik’in yaptığı yaptığı film, Kader’in yaşadıklarından yola çıkarak translara yönelik transfobik bakış açısına ayna tutuyor.

Filmde rol alan Seyhan Arman, Kuyu’nun dünya festivallerinde iddialı olduğunu belirterek, “Transları konu edinen filmlerin sonununda hep ölüm var, ana akımda da kötü bir imaj yaratılıyor. ‘Kuyu’ gibi filmler ve kazanacağımız başarılarla bunu değiştirebiliriz” dedi.

Seyhan Arman

Seyhan Arman, ‘Teslimiyet’ filmi ile 22. Ankara Uluslararası Film Festivali Seçici Kurul Oyunculuk Özel Ödülü alarak sinemaya başarılı bir giriş yapmıştı.

Geçtiğimiz yıl birçok uluslararası festivale katılan ‘Nerdesin Aşkım?’ adlı kısa filminde canlandırdığı Özge karakteri ile de beğeni toplayan Seyhan Arman, son olarak ‘Kuyu’ isimli kısa filmin başrolünde yer alıyor.

Hande Kader cinayeti

Hande Kader 7 Ağustos 2016 günü kaybolmuş, cansız bedeni Zekeriyaköy’de yakılmış halde bulunmuştu.

Katledilen Hande Kader için arkadaşları tarafından bir video hazırlanmış, Kader’in kim olduğunun anlatıldığı bu videoda şu ifadeler yer almıştı:

Yakılarak canice katledilmesinin tek sebebi bir trans kadın olmasıydı. Toplumun sebepsiz nefretiyle, toplumun öğretilmiş nefretiyle yakılarak katledildi.

  Trans kadın Seyhan Arman: Hala oyuncu olamayacağımı düşünen bir sektör var