Ana SayfaGüncelMEB’e göre bilimin şartı: Arapça bilmek

MEB’e göre bilimin şartı: Arapça bilmek

HABER MERKEZİ – MEB, imam hatip lise ve ortaokullarına bilimsel gelişmeleri takip etmeleri için Arapça’nın ‘şart’ olduğunu belirten bir yazı gönderdi. Ayrıca öğrencilerin düzenlenecek şiir okuma ve canlandırma yarışmalarında istedikleri fon müziğini kullanmaları yasakladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), imam hatip lise ve ortaokullarında eğitim gören öğrencilerin bilimsel gelişmeleri takip edebilmeleri için Arapça’nın öğrenilmesinin şart olduğunu belirtti.

Cumhuriyet’in haberine göre, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, ‘yabancı dil sorununu çözmüş bireylerin yetişmesi ve güncel bilimsel ilerlemelerin takip edilebilmesi’ amacıyla bütün imam hatiplere Arapça bilgi ve etkinlik yarışmalarının düzenlenmesi talimatı verildi.

Etkinliğin gerekçesi olarak ise öğrencilerin ‘dünyadaki gelişmeleri ve güncel bilimsel gelişmeleri takip edebilmeleri’ni sağlamak olarak sunuldu.

MEB açıklamada Arapçanın İslam coğrafyası için önemli olduğunu vurgulayarak yabancı dil sorunun çözümü için Arapça’yı adres gösterdi.

Bakanlık ayrıca imam hatip öğrencilerinin “milli ve manevi değerlerine sahip bireyler olarak uluslararası düzeyde bilgi ve kültür sahibi olmalarını” da Arapçaya bağladı.

Öğrencilerin müzik seçimine de yasak

İmam hatip okulları arasında Şubat ayı başından mayıs sonuna kadar düzenlenecek rekabet yaratacak etkinlikler kapsamında, öğrenciler Arapça bilgi yarışması, Arapça şiir okuma yarışması, Arapça metin canlandırma yarışması ve Arapça hat/kaligrafi yarışması gibi alanlarda okullarını temsil edecek.

İmam hatip ortaokullarında ise aynı kapsamda Arapça şiir okuma yarışması, Arapça hikâye canlandırma yarışması ve Arapça çocuk şarkıları yarışmaları düzenlenecek. Ancak bu etkinliklerde öğrencilerin yaratıcılık ve özgürlüklerine sınırlama getirildi.

Bakanlığın hazırladığı yarışma kuralları kapsamına göre öğrenciler şiir okuma ve canlandırma yarışmaları içerisinde istedikleri fon müziğini kullanması yasaklandı.




Önceki Haber
'650 gazeteci takip ediliyor' iddiası doğru mu: Gazeteci Arhan'a da soruşturma
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: Erdoğan’dan istirham ettim, ‘Allah rızası için teklifi geri çek’ dedim