Ana SayfaGüncelMHP’li Belediye Meclis Üyesi: Olası referandumda taban ‘Hayır’ diyecek

MHP’li Belediye Meclis Üyesi: Olası referandumda taban ‘Hayır’ diyecek

HABER MERKEZİ – MHP Genel Merkezi’nin anayasa değişiklik teklifine destek vermesine MHP’li Burdur Belediyesi Meclis Üyesi Yavuz Mehmet Kaya’dan itiraz geldi. Kaya, “MHP tabanı istenilen bu anayasa değişikliğine karşı. Bahçeli ve milletvekillerinin de bu değişikliğe destek vermesinden rahatsız. Onun için olası bir referandumda taban sandığa ‘Hayır’ demek için gidecektir” dedi.

MHP’li Burdur Belediyesi Meclis Üyesi Yavuz Mehmet Kaya, partisinin politikalarına ilişkin eleştirel açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Başkanlık sistemini’ de içeren anayasa değişiklik teklifine destek vermesini eleştiren Kaya, “Partimizin duruşuna aykırı hareket eden Devlet Bahçeli derhal partiden ihraç edilmelidir” dedi ve olası referanduma ilişkin MHP tabanının referandumda ‘Hayır’ diyeceğini savundu.

Aydınlık’tan Seda Akyüz’ün haberine göre MHP’li Kaya, şu açıklamalarda bulundu:

Biz MHP olarak halkın karşısında parlamenter sistemi savunuyorduk. Şimdi ise çıkmışlar parlamenter sistemi yok eden bu anayasa değişikliğine destek veriyorlar. Kimsenin görüşünü almadan yapılan bu desteği anlayamıyoruz. MHP’liler bu teklifi içine sindiremiyor. Bizim tüzüğümüze tamamen ters. Bizim Atatürkçü bir çizgimiz var. Bu çizgimizden de asla vazgeçmeyiz. Taban da parlamenter sistemi savunuyor.

MHP tabanı istenilen bu anayasa değişikliğine karşı. Bahçeli ve milletvekillerinin de bu değişikliğe destek vermesinden rahatsız. Onun için olası bir referandumda taban sandığa ‘Hayır’ demek için gidecektir. Yönetim de karşı çıkan il örgütlerini görevden alıyor hatta delegelerin özgür iradesine ket vuruluyor.

Seçilirken ettiğiniz yeminlere sadık kalın. Halk sizi, ülkücü taban sizi parlamenter sistemi savunun diye seçti. Kalkıp başkanlık sistemini destekliyorsunuz. Halktan bunun için yetki almadınız. Aldığınız yetkiyi kötüye kullanıyorsunuz. Atatürkçü çizgide hareket edin.




Önceki Haber
'Kayyum atanan belediyede kadın çalışanlara polis tacizi'
Sonraki Haber
Afganistan'da kadınlar IŞİD'e karşı direnişe geçti