Ana SayfaGüncelNatalie Portman: Hollywood’daki cinsiyet eşitsizliği çılgınca

Natalie Portman: Hollywood’daki cinsiyet eşitsizliği çılgınca

HABER MERKEZİ – Natalie Portman Hollywood’daki cinsiyet temelli ücret eşitsizliğine “Bu eşitsizlik çılgınca” diyerek tepki gösterdi. Portman, “Biz erkeklerin aldığı her bir dolar karşılığında 30 sent kazanıyoruz” dedi.

Ünlü oyuncu Natalie Portman, Hollywood’daki cinsiyet eşitsizliğini eleştirdi. ‘Jackie’ filminde rol almaya hazırlanan Natalie, Marie Claire dergisinde verdiği röportajda, ‘Bağlanmak Yok’ filmindeki başrolü paylaştığı Aston Kutcher ile aralarındaki ücret eşitsizliğini anlattı.

Kendisinin de para kazandığını fakat asıl meselenin eşitsiz kazanım olduğunu ve bunun da cinsiyet temelli bir ayrımcılık olduğunu vurgulayan Portman, “Aston Kutcher benden üç kat daha fazla ücret aldı. Olması gerektiği kadar sesimi çıkarmadım. Para kazandık, dolayısıyla şikayet etmek zordu. Ama bu eşitsizlik çılgınca” diye konuştu.

Eşit işe eşit ücret açığı olduğunu belirten Portman şunları söyledi:

Erkeklerle kıyaslayınca, çalışma hayatında kadınlar erkeklerin aldığı her bir dolar karşılığında 80 sent kazanıyor. Hollywood’da ise biz erkeklerin aldığı her bir dolar karşılığında 30 sent kazanıyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ortaköy katliamı soruşturmasında 2 kişi tutuklandı
Sonraki Haber
Evrim Teorisi ve Darwin müfredattan çıkarıldı