Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen: Açlık grevine başlayacağım

Nuriye Gülmen: Açlık grevine başlayacağım

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edilen ve 66 gün direnişini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen, açlık grevine başlayacağını açıkladı.

Önce açığa alınan ardından ihraç edilen ve 66 gündür işe iade talebi ile direnen akademisyen Nuriye Gülmen, Büro Emekçileri Sendikası’nın Bakırköy’de bulunan 1 Nolu Şube’sinde bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Açığa alındıktan sonra direnişe başladım. Bundan sonraki süreçte açlık grevi yapmayı düşünüyorum” diyen Gülmen, Yüksel Caddesi’nde gerçekleştirilen son eyleme polisin müdahalesini hatırlattı:

Gözaltına alınırken ağır bir şekilde darp edildim. Benimle beraber işe iade talebiyle direnen arkadaşlarım da ağır bir şekilde darp edildi. Doktor bize darp raporu vermedi.

Her gün bizim direnişimize destek vermek için gelen birçok kişi oluyor. Yemek getiren, çay getiren kişiler oluyor. 75 yaşındaki Perihan Teyze her gün imza topluyor. Bu bizim için büyük bir moral oluyor.

Diğer illerde başlayan bireysel eylemlerin bir umut olduğunu ifade eden Gülmen, ihraçlar olduğu sürece böyle eylemlerin olacağını bildiğini ifade etti.

Gülmen, eylemlerin sahiplenilmesi talebinden bulunarak, açlık grevinin kazanım getireceğine inandığını söyledi.

  Nuriye Gülmen: Korkuttuklarını sanmasınlar, direnişimiz tekil bir direniş değil