Ana SayfaGüncelO anları anlattı: İntihar etmek isteyen kişiye ‘Atla’ deyip küfrettiler, o da kendini köprüden attı

O anları anlattı: İntihar etmek isteyen kişiye ‘Atla’ deyip küfrettiler, o da kendini köprüden attı

HABER MERKEZİ – 2016 yılında Boğaziçi Köprüsü’ndeki intihar olayıyla ilgili duruşmada konuşan ‘müzakereci’ tanık polis, iki sanığın intihar etmek isteyen kişiye “Atla” diyerek küfür ettiklerini, intihara yeltenen kişinin de bu söz üzerine “Atla ha” diyerek kendini köprüden aşağı atarak yaşamını yitirdiğini anlattı.

Eski adıyla Boğaziçi Köprüsü, şimdiki adıyla ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde intihar etmek isteyen kişiye “Atla” diye bağırıp küfreden iki kişinin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen polis, çarpıcı iddialarda bulundu.

Yaklaşık 10 yıldır köprüdeki intihar vakalarında atlama girişiminde bulunanlarla birebir görüşen ve ‘müzakereci’ sıfatıyla duruşmada dinlenen tanık polis, sanıkların intihar etmek isteyen kişiye “Atla” diyerek küfür ettiklerini söyledi.

Hürriyet’in haberine göre tanık polis, ilk yaklaştığında intihar etmek isteyen kişinin stres seviyesinin çok yüksek olduğunu, konuşmaya başladığını ve stres seviyesi düşünce onun da konuşmaya başladığını belirtti.

“‘Atla’ deyip, küfrettiler”

Polis, 30-45 dakikalık müzakerenin ardından trafiğin yoğunlaşmaya başladığını, arabaların durarak geçmeye başladığı esnada ise duran bir arabada bulunan iki kişinin “Atla” diyerek küfrettiğini dile getirdi. Bunun üzerine de şahsın “Atla ha” diyerek atladığını kaydetti.

Tanık polis intihar eden kişinin ikna edilip edilemeyeceğine ilişkin bir soru üzerine ise şunları söyledi:

Daha önceki tecrübelerime göre köprüye çıkanların küçük bir kısmı şov için çıkar. Yüzde 99’u ise atlamak için çıkar. Ancak ilk etapta atlamayanların ikna edilebilme olasılığı yüksektir. Bu durumda şahsın ikna edilebileceğini düşünüyordum. Bu teorik bilgi dışında şahsın stres seviyesinin düşmesi de bu sonuca varmamı sağlamıştır. İlk etapta atlamayan ve müzakereyle başladığım intihar teşebbüsü olaylarında bugüne kadar hep başarılı oldum. Bu olayda ilk defa müzakere yapmama rağmen intihar etmeyle sonuçlanan bir olay gerçekleşmiştir. Yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. 450’ye yakın intihar etme vakasıyla karşılaştım.

Avukatın savunması: ‘Atla’ deyince atlamayanlar var

Sanıklardan M.Ö’nün avukatı ise Beyoğlu’nda gerçekleşen bir intihar teşebbüsünde kalabalığın “Atla” demesine rağmen şahsın atlamadığını belirterek her intihar teşebbüsünde “atla” denilince atlanmadığına bu olayın örnek olduğunu, burada da şahsın atlayabileceği ihtimalinin gözetilmesi gerektiğini ifade etti.

Sanıklardan H.U’nun avukatı da müzakereci tanık polisin tüm görüşmelerde başarılı olduğu iddiasının resmi kayıtlar istenerek tespit edilmesini istedi.

Duruşma ertelendi

Şikayetçi avukatı ise “İntihar eden şahıs bugüne kadar ruhsal hastalık nedeniyle herhangi bir tedavi görmemiştir” diyerek sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme, sanıkların tutuklanması talebini ve tanık polisin görüşmelerine yönelik tespit talebini reddetti. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 8 Mart 2016 tarihinde maktul E.Ç’nin Boğaziçi Köprüsü korkulukları üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğu anlatılıyor. Olay yerine gelen uzman polislerce intihardan vazgeçirme yönünde gerekli önlemler ve müdahale yapıldığı sırada şüpheliler H.U ve M.Ö’nün araçlarıyla köprüden geçerken maktule yönelik “Atlasana ulan” deyip küfür ettikleri belirtiliyor.

Şüphelilerin teşvik amaçlı söylemlerde bulunmaları üzerine maktulün şüphelilere dönerek “Atla he, atla” diyerek kendisini boşluğa bıraktığı ve daha sonra öldüğünün belirlendiği kaydediliyor.

Şüpheliler hakkında, “intihara yönlendirme” suçundan TCK’nin 84/2. Maddesi uyarınca ayrı ayrı 4 yıldan 10 yıla kadar hapisleri talep ediliyor.

Ne olmuştu?

E.Ç., 8 Mart 2016 yılında Boğaziçi Köprüsü korkulukları üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunmuştu.

Polislerin ikna girişimlerine rağmen E.Ç. köprüden atlayarak yaşamına son vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Siyasette 'uyumlu bir anlayış': Bahçeli, AKP'nin 'başkanlık' kitapçığına da girdi
Sonraki Haber
Isparta'daki antik kentte gladyatörler savaşıyordu