Ana SayfaGüncelÖcalan’a mektuba tutuklama: Yanıt alamadığı mektuptan ‘talimat aldığı’ iddia edildi

Öcalan’a mektuba tutuklama: Yanıt alamadığı mektuptan ‘talimat aldığı’ iddia edildi

HABER MERKEZİ – Urfa’da gözaltına alınan Remziye Karadağ, Abdullah Öcalan’a gönderdiği mektupların ‘posta alındı kartları’ gerekçe gösterilerek tutuklandı. Soruşturmada Karadağ’ın mektuplar vesilesiyle ‘talimat aldığı’ iddia ediliyor ancak Karadağ’ın avukatı mektuplara yanıt gelmediğini belirterek şu soruyu soruyor: “Şayet talimat varsa bu durumda müvekkilim nasıl talimat alıyor?”

Mardin’de kaldığı cezaevinden çıktıktan 28 gün sonra Urfa’da 12 Aralık günü merkez ve ilçelere yapılan operasyon kapsamında Birecik’te gözaltına alınan Remziye Karadağ, PKK lider Abdullah Öcalan’a mektup gönderdiği için tutuklandı.

Karadağ, Öcalan’a gönderdiği mektupların ‘posta alındı kartları’ gerekçe gösterilerek çıkarıldığı mahkeme tarafından “örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Gazete Şûjin’in haberine göre Karadağ’ın tutuklanmasına gerekçe gösterilen ‘posta alındıları’ evine yapılan baskındaki arama sonucunda bulundu.

Karadağ, 25 gün gözaltında tutulduktan sonra savcılık sorgusu yapılmadan Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi ve  gönderdiği mektuplardan kaynaklı, “Abdullah Öcalan’dan talimat aldığı” ileri sürülerek, “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

Cezevinde ‘suç’ olmadı, çıktıktan sonra ‘suç’ sayıldı

Tutuklanmaya ilişkin değerlendirmede bulunan avukat Mikail Yavuz, cezaevinde ‘suç’ sayılabilecek durumların Ceza İnfaz Kurumu tarafından değerlendireceğini belirterek şunları söyledi:

Remziye’nin Abdullah Öcalan’a gönderdiği mektuplar sonrasında başka bir soruşturmada konu olamaz. Eğer mektuplarda bir ‘suç’ unsuru varsa bu Ceza İnfaz Kurumu tarafından değerlendirilir ve orası karar verir.

Yanıt alınmayan mektuptan ‘talimat alındı’ iddiası

Mektup gönderilen kişinin Abdullah Öcalan olduğunu hatırlatan avukat Yavuz, gönderilen mektupların cezaevi yönetimi tarafından defalarca kez okunduğunu hatırlatarak mektupların ‘suç’ teşkil etmiş olması durumunda o zaman gereğinin yapılacağını söyledi ve bir ayrıntıya dikkat çekti:

Eğer ‘suç’ teşkil etseydi o zaman gereği yapılırdı. Diğer taraftan söz konusu mektupların kendisi şu an elimizde değil ve mektupların içeriğine adeta yorum yapılarak ‘talimat’ alındığı ifade ediliyor. Ayrıca mektuplara yanıt gelmiyor. Şayet talimat varsa bu durumda müvekkilim nasıl talimat alıyor.

Açlık grevi de soruşturmaya konu oldu

Karadağ’ın cezaevindeki açlık grevi eyleminin de soruşturmaya konu edildiğini belirten avukat Yavuz, bu durumun soruşturmaya konu edilemeyeceğini ifade ederek “Buna ilişkin de eğer bir soruşturma başlatılacaksa yine cezaevi idaresi tarafından başlatılır” dedi.

Avukat Yavuz, müvekkili Remziye Karadağ’ın hiçbir hukuki dayanak olmaksızın tutuklandığının altını çizdi.