Ana SayfaGüncelOğlu ve yeğenine cinsel istismarda bulunan erkeğe 33 yıl hapis

Oğlu ve yeğenine cinsel istismarda bulunan erkeğe 33 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Antalya’da 5 yaşındaki oğlu ve kayınbiraderinin 9 yaşındaki üvey oğluna cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan erkeğe 33 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Antalya’nın Serik ilçesinde geçen yıl Ekim ayında 5 yaşındaki K.Ş., annesine babasının kendisini cinsel istismara maruz bıraktığını söyledi.

Olayı kardeşine de anlatan K.Ş. onun üvey oğlu R.E.C.’nin de Ö.Ş. tarafından cinsel istismara maruz kaldığını öğrendi.

Bunun üzerine iki kardeş, o dönem Serik Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Ö.Ş. hakkında şikayetçi oldu. Tutuklanan Ö.Ş. hakkında ‘çocuğa cinsel istismar’ suçundan dava açıldı.

Manavgat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tarafların avukatları hazır bulunurken, Ö.Ş. ise duruşmaya Alanya Cezaevi’nden SEBGİS ile katıldı.

Savcı, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan alınan raporla çocukların beyanlarına itibar edilebileceğini, olay nedeniyle çocukların ruh sağlığının bozulduğunun anlaşıldığını ve olayın üzerinden zaman geçtiği için fiili livatanın gerçekleşip gerçekleşmediğini tespit etmenin mümkün olmadığının belirtildiğini aktardı.

Çocukların sanığa karşı iftira atacak derecede husumet içerisinde olmadığını da belirten savcı, sanığın 2 çocuğa ayrı ayrı işlediği cinsel istismar suçu nedeniyle cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Sanık Ö.Ş., öz oğluna cinsel istismar suçundan 20 yıl, kayınbiraderinin üvey oğluna cinsel istismardan 13 yıl 4 ay olmak üzere toplam 33 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldı.

Mahkeme heyeti sanık hakkında Eskişehir 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılmış başka bir dava nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı olduğunu ve bu hükmün de yeniden işlerlik kazanması için yazı yazılmasına karar verdi.