Ana SayfaGüncelÖğrencisini cinsel istismara maruz bırakan öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Öğrencisini cinsel istismara maruz bırakan öğretmen görevden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – Antalya’da bir ilkokulda, kız çocuğu bir öğrenciyi soyarak sınıfta iç çamaşırıyla dolaştırdığı ve öğrencilere cinsel istismar ve şiddet uyguladığı için hakkında soruşturma başlatılan öğretmen D.L., görevinden uzaklaştırıldı. 

Antalya’da Hacı Hafize Saygan 2 İlkokulu’nda D.L. isimli sınıf öğretmeni bir kız öğrenciyi pis olmakla suçlayıp önce kazağını, sonra pantolonunu çıkarmış ve tüm sınıf önünde ‘Görüyorsunuz bunun iç çamaşırı bile pis’ diyerek istismar etmişti.

Öğretmenin başka çocuklara da cinsel istismar ve şiddet uyguladığı ortaya çıkınca D.L. hakkında çifte soruşturma başlatılmıştı.

Hürriyet’in haberine göre, D.L., sınıf öğretmenliği görevinden alındı. D.L., merkeze uzak bir ilçede halk eğitim merkezi personeli olarak görevlendirildi.

Soruşturmalar nedeniyle rapor alan D.L.’nin henüz yeni görevine başlamadığı, olayın yaşandığı sınıfta ise yeni bir öğretmenin görevlendirildiği bilgisi yer aldı.

Uzaklaştırma kararının veli ve öğrencilerden alınan ifadelerden hemen sonra verildiği belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, şunları söyledi:

Yaşanan olayla ilgili çok detaylı bir soruşturma yapılıyor. Bu süreçte söz konusu kişinin görev yerinin değiştirildiği doğru. Kendisini ilde değil, ilçede görevlendirdik. Soruşturma sürecinde öğrencilerden uzak tutulacak.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre; soruşturma sonunda D.L., uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerleme veya memuriyetten çıkarma cezası alabilir.

  İlkokul öğretmeninden öğrencisine cinsel istismar ve şiddet