Ana SayfaGüncelOrtaköy Katliamı: Saldırıyı IŞİD üstlendi

Ortaköy Katliamı: Saldırıyı IŞİD üstlendi

HABER MERKEZİ – IŞİD, yayınladığı bir bildiriyle Ortaköy’deki 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlendi. Öte yandan saldırıyla ilgili ise 12 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Ortaköy’de bulunan ünlü gece kulübü Reina’ya düzenlenen silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi.

Al Jazeera’nin haberine göre IŞİD, yayınladığı bir bildiriyle Ortaköy’deki gece kulübüne düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlendi.

Saldırıyla ilgili 12 gözaltı

Öte yandan İHA’nın aktardığı habere göre İstanbul’da Reina’ya düzenlenen saldırıyla ilgili olarak gerçekleştirilen operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada 8 kişinin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığını açıkladı.

Akşam saatlerinde soruşturma kapsamında 4 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların sayısı 12’ye yükseldi.

Ne olmuştu?

Yeni yılın ilk saatlerinde, saat 01.15’te bir saldırgan uzun namlulu bir silahla Ortaköy’deki Reina’nın önüne gelmiş, kapıdaki bir polis ile güvenlik görevlilerini vurduktan sonda içeri girmişti.

Saldırgan etrafa rastgele ateş açarak çoğu yabancı 39 kişiyi öldürmüştü.

Saldırıda dördü ağır 65 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından kayıplara karışan saldırganın kimliği henüz açıklanmamıştı.

Yapılan istihbarat çalışmasında kullanılan yöntem, olay yerine geliş gidiş analizlerinde saldırganın Atatürk Havalimanı’na saldıran IŞİD’lilerle aynı hücreden olduğu ihtimalinin ağırlık kazandığı belirtilmişti.

Yine saldırının görüntülerini inceleyen Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de saldırganın Kırgız ya da Özbek olabileceğini değerlendirdikleri bildirilmişti.

  Emniyet yeni fotoğraf paylaştı: 'Katliamı yapıp 13 dakika beklemiş, taksiyle kaçmış'