Ana SayfaGüncelORTAKÖY KATLİAMI | Silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti

ORTAKÖY KATLİAMI | Silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir gece kulübüne uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Saldırıda, biri polis 39 kişi hayatını kaybetti, 4’ü ağır 65 kişi de yaralandı. RTÜK, saldırıya ilişkin yayın yasağı getirdi. Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir açıklama yaptı.

İstanbul Ortaköy’de saat 01.15 sıralarında gece kulübünde (Reina) eğlenen vatandaşlara uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı.

Saldırıda yaralananlar çevredeki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan 4’ünün durumu ise ağır.

Saldırıdan bazı vatandaşlar ise denize atlayarak kurtuldu.

Noel Baba kıyafeti giydiği öne sürülen saldırganın, gece kulübünün girişindeki polis memurunu öldürerek eğlence mekanına girdiği ve Arapça bağırarak etrafa rastgele ateş açtığı iddia edildi.

Kaçan saldırganı bulmak için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

İçişleri Bakanı Soylu’dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Soylu, “Saldırıda 39 insanımız hayatını kaybetti. Şu anda 21’inin kimliği belli. Diğer 18’inin kimliğiyle ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.

Hayatını kaybedenlerden 16’sının yabancı uyruklu olduğunu belirten Bakan Soylu, şunları söyledi:

Hayatını kaybeden 5 kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Diğer kimliği belli olmayanlarla ilgili böyle bir değerlendirme yapamıyoruz. Şu anda 65 kişi hastanelerde tedavi görüyor. 4’ü ağır olarak bize bildirildi. Saldırganı arama çalışmaları devam ediyor. Teröristi arama çalışmaları devam ediyor. Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. İnşallah yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoruz.

İstanbul Valisi’nden açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Saat 01.15 sıralarında bir terörist uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, sonra bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmesi sonucu maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, orada sadece yılbaşını kutlamak ve eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine çok acımazca kurşun yağdırarak maalesef bugünkü olayı meydana getirmiştir.

Reina’nın sahibi: Amerikan istihbaratı 1 hafta önce bilgisini vermişti

Saldırının olduğu eğlence mekanı Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan, çarpıcı bilgiler paylaştı:

İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.

Cumhurbaşkanı’ndan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortaköy saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Erdoğan, açıklaması şöyle:

Milletimizin huzuruna kastedenler ve onların taşeronları, sivilleri de hedef alan menfur saldırılarla, ülkemizi istikrarsızlaştırmaya, halkımızın moralini bozarak kaos oluşturmaya çalışıyorlar… Farklı terör örgütlerinin ülkemizi hedef aldıkları bu saldırıların, bölgemizde yaşanan hadiselerden bağımsız olmadığının farkındayız. Ülkemize yönelik tehditleri ve saldırıları, kaynağında yok etme konusunda da kararlıyız. Bu süreçte kaybettiğimiz her bir can, yüreğimizi dağlamakla birlikte, mücadele azmimizi kamçılamakta, kararlılığımızı perçinlemektedir.

İstanbul’da ‘güvenlik zirvesi’ toplandı

Ortaköy saldırısının ardından İstanbul’da öğlen saatlerinde Dolmabahçe’de bir güvenlik toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın katıldı.

Toplantı yaklaşık olarak 1 saat 40 dakika sürdü.

Hayatını kaybedenlerin uyrukları

Saldırıda hayatını kaybeden 39 kişinin kimlikleri belli olmaya başladı.

Hayatını kaybedenlerden 11’inin Türkiye vatandaşı, 24’ünün ise yabancı uyruklu olduğunu bildirdi. 4 kişinin ise kimliği henüz tespit edilemedi.

DHA’ya göre hayatını kaybeden yabancılar arasında 7 Suudi Arabistan, 2 Hindistan, 4 Irak, 2 Tunus, 1’er Kanada, Suriye, Lübnan, İsrail ve Belçika vatandaşı bulunuyor.

Yayın yasağı

RTÜK, Ortaköy saldırısına ilişkin, Başbakanlık tarafından geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

  Numan Kurtulmuş'tan Ortaköy saldırısı açıklaması
  ABD bir hafta önce uyarmıştı: Ortaköy saldırısı 'göz göre göre' mi geldi?
  Ortaköy saldırısı sonrası ABD dahil 4 ülkeden vatandaşlarına uyarı
  'Katliam göstere göstere geldi; maalesef ki, bunun bir kitle tabanı da varmış'
  CHP’den Bakanlar Kurulu’na istifa çağrısı