Ana SayfaGüncelPartilerden hızlı davranan Erdoğan’ın referandum programı: 40 ilde ‘Evet’ mitingi

Partilerden hızlı davranan Erdoğan’ın referandum programı: 40 ilde ‘Evet’ mitingi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasa değişikliği referandumu kampanyasındaki programının netleştiği ve 40’a yakın ilde toplu açılış ve miting düzenleyeceği iddia edildi.

Nisan ayında düzenlenmesi planlanan ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumunun tam tarihi belli olmadı ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum kampanyası programı netleşti.

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre Erdoğan 40’a yakın ilde toplu açılış ve miting düzenleyecek. Erdoğan, ayrıca televizyonlara da çıkarak “yeni sistemi” anlatacak.

Erdoğan miting programı çerçevesinde İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Bursa, Antalya, Konya, Gaziantep, Adana, Samsun, Erzurum, Çanakkale, Kocaeli, Diyarbakır, Yozgat, Van gibi illerde toplu açılışlar ve toplantılar düzenleyecek.

Erdoğan, referandum sürecinde miting yapması konusunda, “Şu anda bizim meydanlarda olmamıza mani bir hal yok. Birçok etkinlik olacaktır. Arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yaparız, şu an meydanlardayım. Bunun değerlendirmelerini yaptıktan sonra kararımızı veririz. Kaldı ki bir Cumhurbaşkanı olarak, Cumhurbaşkanlığı üzerinde geleceğin hazırlandığı süreç bizi de ilgilendirecektir” demişti.