Ana SayfaDünyaPolis, emzirdiğini kanıtlaması için bir kadını göğsünü sıkmaya zorladı

Polis, emzirdiğini kanıtlaması için bir kadını göğsünü sıkmaya zorladı

HABER MERKEZİ – Almanya’da Gayathiri Bose isimli kadın, havalimanında arama sırasında bebeğini emzirdiğini kanıtlaması için polis tarafından göğsünü sıkmaya zorladığını söyledi. 

Almanya’nın Frankurt kentinde 33 yaşındaki Singapur vatandaşı Gayathiri  Bose, bebeğini emzirmek için taşığı göğüs pompası X-ray cihazında gözüktüğünde, sorgulanmak üzere kenara çekildiğini söyledi.

BBC Türkçe’ye konuşan, polislerin, çantasındakinin göğüs pompası olduğuna inanmadığını söyleyen Bose, daha sonra kadın bir polis memuru eşliğinde sorgu için bir odaya alındığını ve odada bebek emzirdiğinin kanıtlanmasının istendiğini belirtti.

“Aşağılayıcı ve travmatik bir davranış”

Polisin kendisini göğsünü sıkması için zorladığını anlatan kadın, 45 dakika boyunca ‘aşağılayıcı’ ve ‘travmatik’ olduğunu belirtti.

Frankfurt Havaalanı’ndaki Alman Federal Polisinin sözcüsü Christian Altenhofen konuya dair, “Bir patlayıcı şüphesi varsa bagaj ve yolcu aranmalıdır. Ancak emziren bir anneye yönelik bahsettiğiniz bu önlemler, kesinlikle prosedürün bir parçası değil” yorumunda bulundu.

Bose, Frankfurt Havaalanı’nda gördüğü muamele nedeniyle “aşağılandığını” ve resmi şikâyette bulunduğunu söyledi.

Previous post
Yoğurtçu Kadın Forumu'nda 'Beden Olumlama Hareketi' konuşulacak
Next post
Terolar’a 'şimdilik' iyi haber