Ana SayfaGüncel‘Rejim değişiyor’ diyen CHP’li Sağlar’dan Kılıçdaroğlu’na: Parlamentoyu feshettiniz

‘Rejim değişiyor’ diyen CHP’li Sağlar’dan Kılıçdaroğlu’na: Parlamentoyu feshettiniz

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Fikri Sağlar, partisini eleştirdi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Anayasaya aykırı ama ben dokunulmazlıkların kalkmasına evet vereceğim’ dediği anda ‘parlamentoyu feshettiğini’ söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, partisine yönelik eleştirilerde bulundu.

RS FM’de Enver Aysever’le Oyuna Devam programında konuşan Sağlar, dokunulmazlıklar kalktığı için parlamentonun gücünün kırıldığını anlattı. Sağlar, partisinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermekle hata yaptığını söyledi.

CHP’li vekil ayrıca gerçek anlamda bir muhalefetin olmadığını da ifade etti.

Fikri Sağlar’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“CHP sokaklarda, mahallelerde yok”

CHP parlamento dışında, demokrasinin beşiği olan sokaklarda, mahallelerde nedense yok. Halka, yeter artık, dedirtemiyor. Sessizlik içerisinde parlamentoda muhalefet yapmaya çalışıyor. Bir diğer taraftan da muhalefet partisi gibi görünen bir diğer parti de, iktidar partisinin aklına gelmeyenleri aklına getiriyor. Muhalefet de böyle bir muhalefet.

Muhalefetin sadece CHP’nin üzerine bindiğini ve CHP’nin ana muhalefet partisi olmaktan öte cumhuriyeti koruyacak güç olduğunu bize öncelikle parti tabanı söylüyor. Ben köy köy dolaşıyorum. Benim dolaşmam yeterli değil. Sadece grup toplantılarında konuşmak yeterli değil. Anlatmak istediğim şu: Örgüt hazır. Ama örgüte hadi koşun diyen bir noktada değilsiniz. Miting yapıyorsunuz, 150 bin kişi topluyorsunuz. Söylediğiniz bir sözden dolayı rejimin değiştiğini söylemekten çıkıyorsunuz.

Artık ip kopmuş durumda

Bu bir özeleştiriyse özeleştiri, yeteneksizlikse ben de yeteneksizim. Benim de payım var. Benim kabul ettiğim gibi başkaları da kabul etsin. Yasa değişikliği Meclis’ten geçti, referanduma gidilecek diyelim. Bu yapıyla nasıl gideceğiz referanduma? Artık ip kopmuş durumda.

Kılıçdaroğlu’na: Parlamentoyu feshettiniz

‘Anayasaya aykırı ama ben dokunulmazlıkların kalkmasına evet vereceğim’, dediğinizde parlamentoyu feshettiniz. Bugün vekillerin dokunulmazlıkları kalktığı için HDP’liler cezaevinde. Onlar milletvekili şu anda. Ziyaret edenleri de PKK ile bir araya gelmekle suçluyorlar. ‘Asıl terörle birlikte olan sensin, FETÖ’yü sen buraya getirdin’, diyemiyorsunuz. Bunları söyleyemeyen bir anlayışın insanlara rejimin değiştiğini inandırması zor

Emperyalizmle mücadele vermiş bir partinin artık harekete geçmesi gerekiyor. Ben sadece bir neferim. Bu ne demek? Mücadeleyi kazanacak gücün içinde olmak demektir. Sistem değişiyor ve buna göz yumanların karşısında olacağız. Kiminle bunu yapacaksak bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

“Rejim değişiyor”

Şu anda topuyla, tüfeğiyle, parasıyla, korkutmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49’un üzerine çıkamıyor. Yani yüzde 51 karşısında. MHP’lilerin bir kısmını yanlarına almış olmalarına rağmen halkın yarısı karşılarında. Benim üzüntüm, biz bu yüzde 51’i örgütleyemiyoruz. Ben umutsuz değilim. Heyecanlıyım ve öfkeliyim. CHP’nin örgütü de böyledir. Kıblesi insandır, eşitlikten ve özgürlükten yanadır. Tabanını tutmayacaksın. Hadi, diyeceksin. O zaman örgütün mahalle mahalle, ev ev gezer.

Cumhuriyetin artık yıkıldığını kabul etmek gerekiyor. Rejim değişiyor.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Anayasaya aykırı ama…’ sözleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li 316 milletvekilinin imzasıyla TBMM başkanlığına sunulan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine ‘Anayasa’ya aykırı’ olmasına rağmen ‘Evet’ diyeceklerini söylemişti:

Anayasa’ya aykırı, halkı kandırmaya yönelik bir düzenleme geliyor. Dokunulmazlık kalktıktan sonra bizi hapse atacaklarlarsa atsınlar. Gerçek demokrasiyi bu ülkeye getirmek için, gereken tüm bedeli ödemeye hazırız. Ciddi bir karar almalı ve herşeyi göze almalıyız. HDP de ‘Evet’ demeli.

11 vekil tutuklu

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından HDP eş başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu HDP’li 12 vekil, 4 Kasım’da sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ile Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Demirtaş ve Yüksekdağ’la birlikte grup başkan vekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklanmıştı. İki gün sonra da Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklanmıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca da Ankara’da gözaltına alınmalarının ardından 12 Aralık’ta tutuklanmıştı. Böylece tutuklu vekil sayısı 12’ye yükselmişti.

Bugün HDP Şırnak vekili Leyla Birlik’in tahliye edilmesiyle beraber tutuklu HDP’li vekillerin sayısı 11’e düştü.