Ana SayfaEkoloji‘Şaşırdık desek yalan olur’: ‘Altın Testere’ Cengiz Holding’e gitti

‘Şaşırdık desek yalan olur’: ‘Altın Testere’ Cengiz Holding’e gitti

HABER MERKEZİ – Kuzey Ormanları Savunması tarafından doğaya en çok zararı veren şirketin belirlenmesi için düzenlenen ‘Altın Testere’ yarışmasının birincisi Cengiz Holding oldu. KOS sonucu “Şaşırdık desek yalan olur” yorumuyla paylaştı.

Doğaya en çok zararı veren şirketler arasından ‘en zararlısını’ seçmek üzere Kuzey Ormanları Savunması (KOS) tarafından düzenlenen ‘Altın Testere’ yarışmasının sahibi belli oldu.

Yaklaşık bir ay önce internet üzerinden başlayan yarışmada yaşam savunucuları oylarıyla seçilen isim Cengiz Holding oldu.

Cengiz Holding, Artvin Cerattepe’deki altın madeni projeleri başta olmak üzere HES projeleri ile yaşam ve doğa savunucularının en büyük direnişi gösterdiği şirket.

‘Şaşırdık desek yalan olur’

KOS şu açıklamayı yaptı:

Şaşırdık desek yalan olur elbette. Her geçen gün yeni bir yağma projesiyle adını duymaya alıştığımız, adı “ülkenin sahibi”ne çıkmış Cengiz Holding oylamaya katılan yaşam dostlarının da takdiriyle bu toprakların gördüğü en acımasız girişimci, yatırımcı ve müteahhit olarak açık arayla bir Altın Testere’yi hak etti! Bu vesileyle Cengiz Holding’in icraatlerini hatırlatalım: İstanbul 3. Havalimanı ve 3. Köprü, Cerattepe Altın Madeni, Akkuyu Nükleer Santrali, Karabiga Termik Santrali, Yusufeli Barajı ve HES, Ilısu Barajı ve HES, İstanbul Maltepe Dolgu Projesi, Hüseyin Avni Paşa Korusu ve dahası ve tabi ki telefonlardan millete sövmeleri!

Oylamada başa oturan Cengiz Holding toplam oy sayısının yaklaşık %50’sini aldı. En yüksek oyu alan şirketler arasında ikinci sırada Ilısu Barajı ile Hasankeyf’i sulara gömmeye niyetli Nurol İnşaat, üçüncü sırada ise kaçak Maslak 1453 ile Fatih Ormanı’na gölge düşüren Ağaoğlu Şirketler Grubu yer alıyor.

  'Altın Testere' yarışması: Ekosisteme en çok zarar veren şirket seçilecek