Ana SayfaGüncelŞiddet nedeniyle boşandığı eşinden ölüm tehdidi alıyor

Şiddet nedeniyle boşandığı eşinden ölüm tehdidi alıyor

HABER MERKEZİ – Adana’da Fatma A. isimli kadın şiddet nedeniyle cezaevine giren eşinden ölüm tehdidi aldığını söyledi. 

Adana’da yaşayan 48 yaşındaki Fatma A., kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle cezaevine giren eski eşi Ali Türkmen’den tehdit mektupları aldığını ifade etti.

Evliliği süresince sistematik şiddete maruz bırakıldığını ve ilk olarak 2006 yılında polis merkezine giderek eşi hakkında şikayette bulunduğunu kaydeden A., “Şikayet üzerine evden uzaklaştırma cezası alan eşim, eve gelerek beni darp etti. Daha sonra da şiddet uygulamayacağı konusunda söz verdi ancak alkol alıp gece eve geldiğinde yine darp etmeye başladı. Bunun üzerine ikinci kez şikayette bulundum” diye konuştu.

Boşanma davası açtıktan sonra eşinden tehditler almaya başladığını belirten A., şunları aktardı:

14 yıllık evliliğimizin ardından boşandık. Ancak yine beni ikna etti ve birlikte yaşamaya başladık. 15 günün ardından yine şiddet görmeye başladım. Bunun üzerine yine şikayette bulundum. Şikayetim üzerine eve gelen eşim beni ve çocuğumu darp ederek evdeki bütün eşyalara zarar verdi. Yeniden gidip şikayetçi oldum ve 7 yıl hapis cezası aldı.

6 aydır cezaevinde olan Türkmen’in oradan da kendini tehdit ettiğini söyleyen A., şöyle konuştu:

Şiddet uyguladığı için boşandım peşimi bırakmadı. Bana gelip yalvardı ‘bir şans ver’ dedi ben de o şansı verdim ama yine dayanamadı bizi dövdü. Şikayetçi oldum evi basıp eşyalarımı kırdı ben de şikayetçi olunca cezaevine girdi. Ancak cezaevinden bile beni tehdit ediyor. Bana mektup gönderdi ‘cezaevinden çıkınca seni öldüreceğim, bunları yanına bırakmayacağım’ diyor. Çok korkuyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'den ayrılmak zorunda kalanlar Avrupa'da forum kurdu
Sonraki Haber
Avrupa'da kış: 23 kişi donarak yaşamını yitirdi