Ana SayfaGüncelŞirvan’daki maden bu kez de deredeki canlıları öldürüyor

Şirvan’daki maden bu kez de deredeki canlıları öldürüyor

HABER MERKEZİ – Şirvan’da 16 işçinin göçük altında kalarak yaşamını yitirdiği Ciner Grubu’na bağlı bakır madeni ocağının kimyasal atıklarının döküldüğü köy deresindeki canlıların ölümüne neden olduğu belirtiliyor. Ayrıca dere yatağının etrafındaki ağaçlar da kurumuş durumda.

16 işçinin yaşamını yitirdiği ve sonrasında yüzlerce işçinin işten atıldığı Ciner Grubu’na bağlı Şirvan’daki maden ocağı şimdi de doğaya verdiği zararla gündemde.

Madenköy’deki maden ocağında bulunan işletmenin kimyasal atıklarının köyden geçen deredeki canlıların ölümüne neden olduğu belirtiliyor.

dihaber’in haberine göre maden işletmesindeki kimyasal atıklar borulardan dere yatağına dökülüyor.

Köy sakinleri ise maden işletmesinden dere yatağına hem kimyasal atık suların hem de varil gibi atıkların atıldığını iddia ediyor.

Köylüler, deredeki kimyasal atıklardan dolayı dere içinde canlı hayvan kalmadığını belirtiyor.

Berraklığını yitiren dere suyunda paslanmış varillerin olduğu görülürken, bu nedenle köylüler hayvanlarına su içiremiyor.

Ayrıca dere yatağının etrafındaki ceviz ve söğüt ağaçları da kurumuş durumda.

Arıtma tesisi yok

Firmanın başta canlılar olmak üzere doğaya ve çevreye zarar gelmemesi için tedbir alması gerektiğini belirten köylüler, işletme ile köyün iç içe olmasından şikayetçi.

Köylüler firmanın alması gereken tedbirler arasında arıtma tesislerinin kurulması olduğunu hatırlatarak, köyde ve işletmede firma tarafından herhangi bir arıtma tesisinin yapılmadığını söylüyor.

Madenköy’de yaşayanlar en çok da yazın oluşan kötü kokulardan rahatsız.