Ana SayfaGüncel‘Soli Özel, Doğan Yayın Grubu’ndaki görevinden istifa etti’

‘Soli Özel, Doğan Yayın Grubu’ndaki görevinden istifa etti’

HABER MERKEZİ – Habertürk’ün eski yazarı, akademisyen Soli Özel’in 9 Aralık’ta göreve geldiği Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliğinden istifa ettiği iddia edildi.

Habertürk’ün eski yazarı, Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlisi Soli Özel, 9 Aralık 2016 tarihinde Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliğine seçilmişti.

Özel’in seçildiğine ilişkin haber Doğan Yayın Grubu’nun gazetesi Hürriyet ve Doğan Haber Ajansı’nda yayınlanmış, bu haberlerden bir hafta sonra da Soli Özel, Habertürk ile yollarını ayırmıştı.

Bu durum “Soli Özel’in Habertürk’le yollarına ayırmasına Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliğine seçilmesi neden oldu” şeklinde yorumlara neden olmuştu.

Habertürk’te dış haberler ve uluslararası politika yazarı olan Soli Özel’in Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından Hürriyet Gazetesi’nde yazması bekleniyordu.

Odatv’de yer alan habere göre, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı’nın vetosu nedeniyle Soli Özel gazetede yazarlığa başlayamadı.

Bir başka iddiaya göre Özel, Hürriyet’te yazarlığını veto eden Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’ya kızarak Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliğinden de istifa etti.

Previous post
Akbank Sanat'ta İspanyol sineması günleri
Next post
16 yaşındaki Çiftçi'nin makalesi: 'İnsan' aynı zamanda 'gerçekleştirmemiz' gereken bir şeydir