Ana SayfaGüncel3 muhtarın yerine kayyum: Gerekçelerden biri profildeki Demirtaş fotoğrafı

3 muhtarın yerine kayyum: Gerekçelerden biri profildeki Demirtaş fotoğrafı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 3 mahalle muhtarı, sosyal medya üzerinden paylaştıkları fotoğraflar gerekçe gösterilerek Bismil Kaymakamı tarafından görevden alındı. Muhtarların yerlerine kayyum atandı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi Muhtarı Alaattin Tekin, Altıok Mahallesi Muhtarı Mürsel Zorooğlu ve Sanayi Mahallesi Muhtarı Mehmet Bayındır, 5 Kasım 2016 tarihinde Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılarak, yaptıkları sosyal medya paylaşımlar nedeniyle ifadeleri alındı.

İfadeye giden Tekin’e, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar soruldu.

Annesinin zafer işaretli fotoğrafı soruldu

dihaber’den Aziz Oruç’un haberine göre Tekin’e, emniyette sosyal medyada 3 yıl önce kaybettiği 70 yaşındaki annesi Cevahir Tekin’i boynunda yeşil, kırmızı, sarı fularlı ve zafer işaretli fotoğrafı, Rojava’da çekilmiş bir fotoğraf ve ‘Kuran-ı Kerim’ okuyan bir peşmergenin fotoğrafını ne maksatla paylaştığı soruldu. Bu paylaşımların suç olmadığını söyleyen Tekin, annesinin fotoğrafının “örgüt propagandası” sayılmasının skandal olduğunu söyledi.

Demirtaş fotoğrafı da sorgu dosyasında

Yaklaşık 10 yıldır Sanayi Mahallesi Muhtarlığı yapan Mehmet Bayındır’a da emniyette benzer paylaşımlar soruldu.

Bayındır’ın da Abdullah Beğik’in PKK lideri Abdullah Öcalan ile çektiği fotoğraf ve profil fotoğrafı olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafı soruldu.

‘Örgüt propagandası’ sayıldı

Emniyet’teki soruşturma sonrasında 9 Ocak’ta Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç tarafından Tekin ve diğer iki muhtar hakkında sosyal medya paylaşımları “örgüt propagandası” sayılarak, görevden alındı.

Yerlerine kayyum atandı

Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturma sonucunda alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

Belirtilen kişiler hakkında yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda ‘Örgüt propagandası’ yaptıkları tespit edilen muhtarların görevine son verilmesine; iş ve işlemlerin aksamaması, vatandaşların mağdur olmaması için Esentepe Mahalle Muhtarlığı’na aza İsmail Nergiz, Altıok Mahalle Muhtarlığı’na aza Hamdullah Balta, Sanayi Mahalle Muhtarlığı’na aza Şakir Yıldırım görevlendirilmiştir.