Ana SayfaGüncelTanık anlatımları ve kameralardaki ayrıntılar: Saldırgan yalnız değil miydi?

Tanık anlatımları ve kameralardaki ayrıntılar: Saldırgan yalnız değil miydi?

HABER MERKEZİ – Ortaköy Katliamı’ndan sağ kurtulan tanıklar, saldırının iki ya da üç kişi tarafından gerçekleştirildiğini ve saldırganlardan birinin kadın olduğunu söyledi. Güvenlik kamerası kayıtlarında da silahla içeri giren kişi ile içeride görüntüsü paylaşılan silahlı kişinin pantolonların farklı olması bu iddiaları güçlendiriyor.

İstanbul Ortaköy’de bulunan gece kulübü Reina’ya IŞİD tarafından düzenlenen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıdan sağ kurtulan tanıklar saldırının iki yada üç kişi tarafından düzenlenmiş olabileceğini söyledi.

Saldırıdan sağ kurtulan Fas vatandaşı Sofia Nasslahsen, biri kadın iki saldırgan bulunduğunu ileri sürdü.

Yaşadıklarını Morocco World News’e anlatan Nasslahsen şunları söyledi:

Akşam saat 22.30 gibi kuzenim ve bir arkadaşımla oradaydık, her şey iyi gidiyordu, herkes mutluydu. Saat 01.15 gibi teröristler, IŞİD üyeleri geldi ve restoranın yan tarafında ‘Allahuekber’ sesleri duyuldu, restorana geldiler ve her yere ateş etmeye başladılar. Kalaşnikof tutan ve tamamıyla siyah giyinmiş bir kadın vardı.

Asıl sorun polisin dışarıda kalmasıydı. Durumu kontrol edemediler, çünkü saldırganların bomba taşıma ihtimalinden korktular.

Saldırının bir diğer tanığı Suudi Arabistan vatandaşı Hassan Khashoggi ise saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

Al Arabiya’ya konuşan ve saldırganlardan birinin kadın olduğunu söyleyen Khashoggi şunları söyledi:

Karım ‘Çocuklarımı istiyorum, eve gitmek istiyorum’ diye bağırmaya başladı. Ben de ‘Şimdi cenneti düşünmen lazım’ diye bağırdım.

Rastgele ateş etmediler, masaların arasında dolaşarak, müşterileri hedef alarak vurdular. Ateş çok yoğundu. Polisin gelmesi ya da birinin bizi kurtarması için dua ediyorduk.

Pantolon farkı

Güvenlik kamerası kayıtlarında da silahla içeri giren kişi ile içeride görüntüsü paylaşılan silahlı kişinin pantolonların farklı olması tanıkların bu iddialarını güçlendiriyor.

Karar Gazetesi’nden Hilal Öztürk’ün haberine göre, saldırganın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde Zeytinburnu’nda kaldığı evden çıkarken tespit edilen görüntüsünde pantolununun açık renkli ve cepli olduğu dikkat çekiyor. Emniyet’in tek saldırgan olarak açıkladığı ve görüntüsünü paylaştığı saldırganın Reina’ya ateş ederek girerken görüntüsünde ise koyu renk ve dar kesim pantolonu olduğu görülüyor. Yine gece kulubü içindeki görüntülerde ise evden çıkış kayıtlarındaki gibi üzerinde açık renk ve cepli bir pantolon olduğu dikkat çekiyor.

Habere göre saldırganın taksiye binerek kaçtığını gösteren ve Kuruçeşme’de mobese kamerasına takılan görüntüsünde ise üzerinde yine dar kesimli ve koyu renkli bir pantolon olduğu görülüyor. Saldırganın içeride üzerini değiştirdiği iddia edilse de Zeytinburnu’ndaki evden çıkış görüntüsü ile Reina içindeki görüntü bire bir uyuşuyor. Reina girişindeki görüntü ile Zeytinburnu’ndan çıkış görüntülerindeki pantolan detayı bir saldırganın, daha önce içeri girdiği ihtimalini gösteriyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kurtulmuş 'buna inanıyor': Suriye politikası baştan beri yanlışlarla dolu
Sonraki Haber
ABD'den Bab'a destek için Türkiye'ye Minbiç şartı