Ana SayfaGüncelTGC ‘145 gazeteci tutuklu’ diyor, Bozdağ’a göre ‘gazetecilikten tutuklu kimse yok’

TGC ‘145 gazeteci tutuklu’ diyor, Bozdağ’a göre ‘gazetecilikten tutuklu kimse yok’

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘gazetecilik yaptığı için tutuklu kimsenin olmadığını’ savundu. TGC verilerine göre ise Türkiye’de 145 tutuklu gazeteci bulunuyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa değişiklik teklifinin maddeleri üzerindeki görüşmeler esnasında tutuklu gazetecilerle ilgili Cumhuriyet Halk Partililer (CHP) tarafından yöneltilen bir soruya “Gazetecilikten tutuklu kimse yok” yanıtı verdi.

Bakan Bozdağ, soruya şu yanıtı verdi:

Türkiye cezaevlerinde salt gazetecilik yaptığı için tutuklu hiçbir kimse yoktur. Mesleği gazetecilik olanlar var. Eğer bir kişi -mesleği gazeteci ama- diyelim ki uyuşturucuda suçüstü yapılmışsa yani mesleğinin gazetecilik olması onun yargılanmasına, tutuklanmasına, mahkûm olmasına engel olabilir mi?

Bakın, adam öldürmekten içeride yatan gazeteciler var ama onları kimse dile getirmiyor. Bakıyorum, içeride tutuklu gazeteci sayısı, mesleği gazeteci olanların sayısı farklı ama dile getirilene bakıldığında, onların içerisinden bazıları özellikle seçilip gündeme getiriliyor. Bu da tabii bu yaklaşımın yanlış olduğunu göstermesi bakımından yeterlidir. Onun için, hiç kimse gazetecilik yaptı diye içeride değil. Onlarla ilgili bir suç isnadı var. Bunları soruşturan savcılar var. Bunlara ilişkin karar veren hâkimlikler, mahkemeler var. Bunu özellikle ifade etmek isterim.

TGC: 145 gazeteci tutuklu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 2016 yılı basın raporu verilerine göre Türkiye’de 145 tutuklu gazeteci bulunuyor. Öyle ki Türkiye, gazetecilerin tutuklu olduğu ülkeler sıralamasında birinci sırada yer alıyor.

Yine Cemiyetin raporuna göre 2016 yılında 780 gazetecinin basın kartı iptal edildi, 839 gazeteci ise sadece yaptıkları haberler nedeniyle hakim karşısına çıktı.

6 gazeteci 19 gündür gözaltında

Öte yandan İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da 25 Ekim günü evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan OHAL KHK’sı ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik  ve muhabiri Metin Yoksu, Diken yazarı Tunca Öğreten, ETHA Yazıişleri Müdürü Derya Okatan, Birgün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın 19 gündür gözaltında tutuluyor.

Gazeteciler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 24 Ocak’a kadar gözaltı kararı bulunuyor.

  'Delil üretmeye çalışıyorlar': Gazeteciler 19 gündür gözaltında

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CENTCOM, Demokratik Suriye Güçleri'nin 'PKK' açıklamasını paylaştı
Sonraki Haber
Türkiye'de ev alıp iş verene vatandaşlık hakkı