Ana SayfaGüncelTRT World’un haberi yanlış çıktı: Saldırgan o kişi değilmiş

TRT World’un haberi yanlış çıktı: Saldırgan o kişi değilmiş

HABER MERKEZİ – TRT World’un ‘Reina saldırısı’ failinin 28 yaşındaki Kırgızistan uyruklu Iakhe Mashrapov olduğunu öne sürdüğü haber yanlış çıktı. Haberi silen TRT World sosyal medya paylaşımlarını da kaldırdı.

TRT World, İstanbul Ortaköy’de gece kulübü Reina’ya yılbaşı gecesi saldırarak 39 kişiyi öldüren ve saldırının ardından kaçan saldırganın 28 yaşındaki Kırgızistan uyruklu Iakhe Mashrapov olduğunu duyurmuştu.

Hakkında yapılan ‘Reina saldırısının faili’ haberlerinden sonra Iakhe Mashrapov Kırgız medyasına konuştu. Mashrapov, tüm iddiaları yalanladı.

Turmush Gazetesi’ne konuşan Mashrapov, Türkiye’deyken polis tarafından “saldırgana benzerlik” iddiasıyla gözaltına alındığını ve sorgulandığını belirtti. Mashparov şunları söyledi:

1 Ocak’ta Bişkek’ten İstanbul’a uçtum. Ticaretle ilgili davaları tamamladım. Sonra İstanbul havaalanına geldim ve uçağa bindim. Kolluk görevlileri beni uçaktan çıkarttı ve beni birkaç saat sorguladılar. Yılbaşı gecesindeki terör saldırısıyla bağlantılı olarak sorgulanacağım açıklandı. Fotoğrafımın saldırgana benzediğini belirtip, özür dileyerek beni başka bir uçağa bindirdiler.

TRT World, Mashrapov’un açıklamalarının ardından tüm dünyaya duyurduğu haberi sildi.

 

Previous post
Feminist Mekan'da film gösterimleri 'Toz Bezi' ile sürüyor
Next post
Modacı Barbaros Şansal tutuklandı