Ana SayfaDünyaTrump, ABD’yi Trans Pasifik İşbirliği Ortaklığı Anlaşması’ndan çekti

Trump, ABD’yi Trans Pasifik İşbirliği Ortaklığı Anlaşması’ndan çekti

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, Trans Pasifik İşbirliği Ortaklığı ticaret anlaşmasından ABD’nin çekilmesini öngören kararnameyi imzaladı.

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’daki ilk gününde Amerika’nın Trans Pasifik İşbirliği Anlaşması’ndan (TPP) çekilmesi için bir başkanlık emiri imzaladı.

TPP’nin “Kötü bir anlaşma” olduğunu söyleyen Trump ABD’nin bu anlaşmadan çekilmesi hakkında “Bunu uzun süredir konuşuyorduk. Az önce gerçekleştirdiğimiz icraat Amerikalı işçiler için önemli” yorumunu yaptı.

Anlaşma Obama döneminde 12 ülke tarafından imzalanmıştı.

Yeni Başkan Trump, seçim kampanyası süresince Obama döneminde yürürlüğe giren bazı uygulamaları yürürlükten kaldıracağı vaadinde bulunmuştu.

Trump’ın sağlık sigorta reform paketini ve Meksika ve Kanada ile daha önce imzalanmış olan serbest gümrük birliği anlaşması NAFTA ile ilgili bazı kararlara da imza atacağı tahmin ediliyor.

Bir diğer başkanlık genelgesiyle de kürtaja destek veren uluslararası gruplara federal yardım yapılmasını yasaklayan Trump, ayrıca, ABD silahlı kuvvetleri hariç, federal kurumlara yapılacak tüm işe alımları dondurma kararı aldı.

Previous post
Yeni Güney Galler'de ilk kez kadın başbakan dönemi
Next post
Bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakıp, görüntüleri internette yayınlayan erkekler gözaltında