Ana SayfaGüncelTürkiyeli yurttaşın ‘B planı’ Yunanistan, sebebi ise korku ve endişe

Türkiyeli yurttaşın ‘B planı’ Yunanistan, sebebi ise korku ve endişe

HABER MERKEZİ – Türkiye’de yaşanan siyasi gerilim ve belirsizlik yurttaşları farklı ülkelerde yaşam arayışına itti. Türkiye’den yurttaşların, gayrimenkul alanlara oturma izni verildiği Yunanistan’da ev alma girişimleri hızlandı.

Türkiye’de darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte yaşanan siyasi gerilim, patlayan bombalar ve belirsizlik, insan ve sermaye göçüne sebep oluyor.

Yunanistan’da 250 bin Euro’luk gayrimenkul alanların aile bireylerine de oturma izni verilmesi nedeniyle, Türkiyelilerin Yunanistan’da ev alma girişimleri hızlandı.

Yunanistan’da internetten yurt dışına ev  ve iş yeri satışı yapan şirketlerin sayısında da artış yaşanıyor.

Eronges Ltd Yönetici Ortağı Cenk Tanman, Dünya gazetesine konuyla ilgili yaptığı açıklamada yurttaşların siyasi atmosfer nedeniyle B planı olarak Yunanistan’a yöneldiklerini söyledi.

Yurttaşların B planı Yunanistan

Tanman şöyle konuştu:

Halihazırda binlerce satışa dönüşen bir durum yok. Ancak yaşanan terör olayları ülkedeki siyasi atmosfer nedeniyle insanların tedirginliği devam ederse rakam oraya doğru gidiyor. Genelde bir yerimiz olsun, oturma iznimizi alalım, kiramızı alalım, ya da kiracılı bir dükkan alalım düşüncesindeler. Böylece vize ile uğraşmak zorunda kalmayacaklar. Bir sıkıntı olursa da çocuklarımızı orada okuturuz gibi bir B planıyla hareket ediyorlar. Olası bir durumda burada kalıp gelen kira geliriyle de yaşamımızı sürdürürüz düşüncesindeler.