Ana SayfaEkolojiYasağın kapsamı genişliyor: Kafe ve restoranların yarı açık alanlarında da sigara içmek yasaklanacak

Yasağın kapsamı genişliyor: Kafe ve restoranların yarı açık alanlarında da sigara içmek yasaklanacak

HABER MERKEZİ – Hâlihazırda süren uygulamalarla birçok yerde sigara içilmesine izin verilmezken, bu yasağın kapsamının genişletileceği açıklandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, restoran ve kafelerin yarı açık alanlarında da sigara içmenin yasaklanacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara yasağının kapsamının genişletileceğini duyurdu.

Akdağ, restoran ve kafe gibi yerlerde bulunan yarı açık alanlarda da sigara içmenin yasaklanacağını açıkladı.

Söz konusu işletmelerin önünde camekanlı alanlar yapıldığını ve “Yanları açık” denilerek sigara içmesine izin verildiğini kaydeden Akdağ, buraların da kapalı alan sayılacağını söyledi:

Üstü kapalı olan, tek bir tarafında bile duvar bulunan yerleri kapalı alan sayacağız. Materyalin ne olduğu önemli değil, cam dahi olsa burası da kapalı alan sayılacak.

Bakan Akdağ, sigara yasaklarıyla ilgili iki önemli adım daha attıklarını da ifade ederek sigaraların marketlerde dışarıdan görünmeyecek şekilde kapalı dolaplarda bulundurulacağını söyledi.

Akdağ, sigara paketlerinde markaların belli olmayacağını ve paketin her yerinde uyarıların yer alacağını da kaydetti.

Halihazırdaki yasaklar

İllere gönderilen 2015-2018 Tütünle Mücadele Eylem Planı’na göre çocukların faydalandığı tüm açık alanlar, yürüyüş yolları, spor alanları gibi yerlerde sigara içilmesi yasaklanmıştı.

Yine havaalanı, otobüs terminali, tren garı, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, sağlık kurumları gibi alanlarda da giriş kapılarına beş metre mesafede sigara içilmesine izin verilmiyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında ise açık alanların sadece yüzde 30’unda sigara içilmesine izin verilirken, sigara içme alanlarının giriş kapısının 10 metre uzağında olması gerekiyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dört duvarı değil yeryüzünü isteyen kadınların yeri: Yeryüzü Cafe
Sonraki Haber
Yeni yıl Uykusuz'un kapağında: 'Eve hapsolduk, korkudan sokağa çıkamaz olduk'