Ana SayfaEkolojiYAŞAM EYLEMİ | Şu hareket ne çılgın!

YAŞAM EYLEMİ | Şu hareket ne çılgın!


AYTÜL HASALTUN


Yeni yıl için “yapmak istediklerim” listeniz var mıydı? Peki listenizde “… değişmesi gerek” diye biten bir notunuz var mıydı? Cevaplarınız “evet” ise yazının devamını okumaya davet ediyorum sizi.

Değişim zor ve sancılı bir süreçtir ve elbette uzun da sürebilir. Ama her gün aynı hareket kalıplarını tekrar ederek, evrenin yolunda gitmeyenleri değiştireceğini/değiştirmesini beklemek hayalperestliktir bana kalırsa.

Radikal bir çözüme ihtiyacınız varsa eylemleriniz de radikal olmalı.

Çocukluğunuza hızlı bir bakış atmanızı öneririm. Hareket ve hayal gücünüzün çok daha yoğun olduğu o günlerden bugüne taşıyabileceğiniz, neşe ve keyif dolu bir hareket mutlaka vardır. Takla atmak, amuda kalkmak, yuvarlanmak gibi “çılgın” olduğunu düşündüğünüz hatta yapmayı düşündüğünüzde bile içinizin kıpır kıpır olduğu bir hareket mutlaka vardır. Biraz kazı yapın ve bulun o hareketi.

Elbette güvenliğiniz önemli. Yapmadan önce mekanı harekete uygun hale getirmek, bedeninizi hazırlamak için eklemlerinizi ısıtmak, ağrıyan, acıtan bir yeriniz varsa hareketin daha kolay bir versiyonunu seçmek çok önemli. Hazırlığınızı tam olarak yaptığınızdan emin olun lütfen.

Bir diğer önemli tutum da hareketi yapmadan önce niyetinizi, kısık olmayan bir sesle ve tek bir cümlede söylemektir:

Bu çılgın hareketi … ‘yı/yi değiştirmek için yapıyorum.

Tebrikler, değişim için küçük bir tohum ektiniz…


  YAŞAM EYLEMİ | Silkelenin ve silkeleyin



Önceki Haber
İstanbul'da kar kalınlığı kaç santimetreye çıktı?
Sonraki Haber
'Fırat Kalkanı': İrtibatın kesildiği iki askerin yaşamını yitirdiği açıklandı